www.srbija-info.yu/vesti  
POLITIKA
KOSOVO I METOHIJA
EKONOMIJA
KULTURA
SPORT

Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

Milan Pajević, G17 Plus: Potrebna puna saradnja sa Hagom, a ne zakoni
19. jun 2001.



Beograd, 18. juna 2001. (Beta) - Međunarodnu zajednicu ne interesuju jugoslovenski zakoni o saradnji sa Haškim sudom, već rezultati i dokazi spremnosti za potpunu saradnju sa tim tribunalom, rekao je danas predsednik Izvršnog odbora G17 Plus Milan Pajević.

"Postoji neodgovorno političko oklevanje u vrhu države, vode nas nedovoljno politički odgovorni ljudi, jer je u našem interesu saradnja sa Hagom i to ne samo sa ekonomskog i razvojnog aspekta, već i moralnog. Potrebno je da se obračunamo sa onima koji su u ime nacije činili zla", kazao je Pajević na konferenciji za novinare G17 Plus.

On je istakao da ukoliko ne bude usvojen zakon o saradnji sa Hagom, "ostavke treba da podnesu oni koji u proteklih devet meseci nisu učinili ono što su obećali u predizbornom programu".

On je rekao da su SAD podržale SRJ pri ulasku snaga bezbednosti u kopnenu zonu na jugu Srbije, zatim prilikom pregovora o sukcesiji, a nisu ni sprečile održavanje Donatorske konferencije.

"Donatorska konferencija će biti održana, mada u manjem obimu, ali bez saradnje sa međunarodnom zajednicom i ispunjavanja obaveza sledi odlaganje dogovora sa Pariskim klubom i postepena izolacija", kazao je Pajević.
 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
© 1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu