www.srbija-info.yu/vesti  
POLITIKA
KOSOVO I METOHIJA
EKONOMIJA
KULTURA
SPORT

Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

Aleksandar Popović, funkcioner DSS: Manje zlo je glasati za zakon
19. jun 2001.



Funkcioner Demokratske stranke Srbije Aleksandar Popović izrazio je nadu da će SNP "između dva zla izabrati manje" i glasati za zakon o saradnji sa Haškim sudom.

"Teško je ovom momentu bilo šta pretpostaviti. Ja se samo nadam da su njima (SNP-u) jasne implikacije glasanja i na jedan i na drugi način, kao i da će između ta dva odabrati onaj koji je u ovom trenutku manje zlo, a to je glasanje za zakon", kazao je Popović, agenciji Beta.

On je rekao da ostaje pri stavu svoje stranke da o Haškom tribunalu "ne misli dobre stvari", pogotovu ne o Tužilaštvu tog suda, dodavši da je njegovo lično mišljenje da "bez ili sa zakonom" svakom ko je osumnjičen "treba da bude suđeno u Beogradu".

"Ne kažem da smo srećni što Haški sud postoji, jer znamo kakav je, ali tu smo grešni, jer mislimo da je ovakav zakon manje zlo u odnosu na automatsko izručivanje. Ipak, činjenica je da postoji naša međunarodna obaveza vezana za saradnju i iskreno se nadam da će SNP shvatiti konsekvence glasanja u jednom i drugom smislu", kazao je Popović.


 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
© 1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu