www.srbija-info.yu/vesti  
POLITIKA
KOSOVO I METOHIJA
EKONOMIJA
KULTURA
SPORT

Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

Dragan Koprivica, portparol Socijalističke narodne partije: Savezni poslanici SNP-a glasaće protiv zakona o Hagu
19. jun 2001.



Podgorica, 18. juna 2001. (Beta) - Poslanici Socijalističke narodne partije Crne Gore u saveznom parlamentu glasaće protiv predloženog Zakona o saradnji SRJ sa Haškim tribunalom za ratne zločine.

"Svi poslanici SNP-a u četvrtak će na sednici saveznog parlamenta glasati protiv tog zakona", rekao je Beti visoki funkcioner SNP-a Dragan Koprivica, posle današnjeg sastanka poslanika te partije u Veću republika i Veću građana Savezne skupštine.

Savezna vlada je prošle nedelje utvrdila predlog zakona o saradnji sa Haškim sudom, koji je prosleđen jugoslovenskom parlamentu. Oba doma skupštine SRJ trebali bi da se izjasne o tom zakonu na sednici koja je zakazana za četvrtak.

Prema rečima Koprivice, poslanici SNP-a će tražiti da sednicu Savezne skupštine direktno prenosi Televizija i da glasanje o Zakonu o saradnji sa Međunarodnim krivičnim tribunalom bude javno.

"Time SNP stavlja tačku na sve špekulacije koje su se ovih dana čule u javnosti oko toga kako će ta partija glasati u saveznom parlamentu", rekao je Koprivica.

On je naglasio da SNP u saveznom parlamentu neće podnositi amandmane na taj zakon, niti će ponuditi svoju verziju Zakona o saradnji sa Haškim sudom.
 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
© 1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu