www.srbija-info.yu/vesti  
POLITIKA
KOSOVO I METOHIJA
EKONOMIJA
KULTURA
SPORT

Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

Dragoljub Mićunović, predsednik Skupštine SRJ: Neusvajanje Zakona remeti program ekonomskog oporavka
19. jun 2001.



Novi Sad, 18. juna 2001. (Beta) - Predsednik Veća građana Savezne skupštine Dragoljub Mićunović ocenio je da bi neusvajanje zakona o saradnji sa Haškim tribunalom bitno poremetilo program ekonomskog oporavka SRJ.

"Neusvajanje zakona produžiće naše zaostajanje, ukoliko sada ne uhvatimo korak u pregovorima sa Pariskim klubom i na Donatorskoj konferenciji", rekao je Mićunović današnjem novosadskom "Dnevniku".

On je kazao da očekuje da će "nekako biti usvojen" zakon o saradnji sa Tribunalom ove nedelje u Skupštini SRJ.

"Imam još dva, tri dana za još malo razgovora. Ima elemenata i za optimizam i za zebnju da ćemo ući u krizu. Nadam se da ćemo ubediti našeg koalicionog partnera da svoj tvrdi stav stavi na vagu, ako zaista želi zajedničku državu", naveo je Mićunović.

On je ocenio da bi neusvajanje zakona dovelo do različitih nivoa krize, poput krize u vladi, krize u koaliciji koja bi dovela do krize u parlamentu, ali i do, prema Mićunoviću, mogućnosti "novih izbora".

"Moramo da se opredelimo: hoćemo li da kažnjavamo zločin ili nećemo, hoćemo li da ga zataškavamo, da i dalje pričamo kako je sve to izmišljotina, ili ćemo se suočiti sa činjenicom da je bilo zločina i da nas, kao naciju, interesuju samo pravda i istina", rekao je Mićunović.

On je kazao da nema dilemu, da je "opredeljen" i da je "prvo čovek, pa tek onda Srbin i sve drugo".
 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
© 1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu