www.srbija-info.yu/vesti  
POLITIKA
KOSOVO I METOHIJA
EKONOMIJA
KULTURA
SPORT

Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

Goran Vesić, savetnik saveznog ministra unutrašnjih poslova: DOS će naći način za saradnju sa Tribunalom
19. jun 2001.



Beograd, 18. juna 2001. (Beta) - Savetnik saveznog ministra unutrašnjih poslova Goran Vesić izjavio je da će DOS "naći način" da sarađuje sa Haškim tribunalom, ukoliko njihov koalicioni partner u saveznom parlamentu Socijalistička narodna partija Crne Gore ne bude glasala za zakon o saradnji sa tim sudom.

On je rekao i da će DOS "pronaći drugi način" za saradnju sa sudom u Hagu "u skladu sa pozitivnim propisima, zakonima i ustavom".

"Saradnja sa Haškim tribunalom je naša međunarodna obaveza koja proističe iz Dejtonskog sporazuma i toga da smo članica Ujedinjenih nacija. Ako neko misli da naša zastava treba da bude na Ist riveru i da dobijamo pomoć od UNHCR-a, a ne sarađujemo sa sudom u Hagu, taj se vara. Znači kad koristimo pomoć, to je lepo, a kada treba da imamo i zakon i uradimo nešto, to nije lepo", kazao je Vesić.

On nije mogao da oceni kako će proći glasanje o zakonu u saveznom parlamentu, dodavši da je DOS "odgovorna vlast" i da će naći rešenje ukoliko SNP za zakon ne bude glasala. Vesić je kazao je i da očekuje da će odbijanje koalicionog partnera da glasa za zakon o saradnji sa sudom za ratne zločine izazvati krizu savezne vlade, kao i da će takvim stavom SNP-a biti doveden u pitanje i opstanak savezne države.
 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
© 1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu