www.srbija-info.yu/vesti  
POLITIKA
KOSOVO I METOHIJA
EKONOMIJA
KULTURA
SPORT

Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

Miroljub Labus, potpredsednik savezne vlade: Koliko košta Milošević
19. jun 2001.



Beograd, 17. juna (Tanjug) - Potpredsednik Savezne vlade Miroljub Labus smatra da problemi u odnosima sa Haškim tribunalom zbog bivšeg predsednika Slobodana Miloševića mogu da koštaju Jugoslaviju 38 milijardi dolara.

Labus u autorskom tekstu u današnjem "Glasu javnosti" piše da treba sarađivati sa međunarodnom zajednicom kako bi zemlja prebrodila složenu krizu.

"Bez saradnje sa svetom ne samo da neće biti investicija, nego neće biti ni penzija ni plata. Ovde se uopšte ne radi o izboru između pomoći i državnog ponosa. Ovde se radi o preživljavanju. Mi imamo teško - možda preteško - nasleđe dugova. Ako reprogramiramo spoljni dug po standardnim uslovima, u narednih 20 godina moraćemo poveriocima da platimo 78 milijardi dolara. To je osam puta više nego što je naš sadašnji društveni proizvod", piše Labus.

Potpredsednik vlade dalje ističe: "Zatvorski dani Slobodana Miloševića, odnosno problemi sa Hagom zbog njega, mogu da koštaju ovu zemlju 38 milijardi dolara...Tu ne računam izgubljene investicije".

Postigli smo značajne početne rezultate u ekonomskim i demokratskim promenama, ali pravi izazovi tek stoje pred nama. Naši birači to osećaju i postaju sve nestrpljiviji. Istovremeno suočeni smo sa mnogim otvorenim pitanjima: Kosovo, ustavni status Srbije i Crne Gore, saradnja sa Haškim tribunalom, reprogramiranje dugova. Svi ovi problemi predstavljaju deo teškog nasleđa ili su nam nametnuti sa strane, piše Labus.

"Iz ove situacije više ne možemo da izađemo politikom korak pokorak. Nužna su dramatična, ali jednostavna rešenja. Ili on ili mi", upozorio je Labus.
 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
© 1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu