www.srbija-info.yu/vesti  
POLITIKA
KOSOVO I METOHIJA
EKONOMIJA
KULTURA
SPORT

Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

Vladan Batić, ministar pravosuđa u Vladi Srbije:Srbije ne sme biti talac nijedne političke opcije
19. jun 2001.



Beč, 18. juna 2001. (Beta) - Republički ministar pravde i lokalne samouprave Vladan Batić izjavio je danas u Beču da Srbija više ne sme biti talac "nijedne političke opcije u Crnoj Gori".

Batić je na konferenciji za novinare rekao da "Srbija više ne može biti talac nijedne političke opcije u Crnoj Gori, niti njenog većinskog dela koji se protivi ostanku u zajedničkoj državi, niti manjinskog dela koji želi da Jugoslaviju vrati i doba Miloševićevog režima".

On je ocenio da je sednica Savezne skupštine, koja će biti održana u četvrtak, "veoma bitna i od njenog ishoda zavisi mnogo toga u Srbiji i Jugoslaviji".

"Ako se ne usvoji zakon može doći do teške krize vlade, što može da utiče i na opstanak SRJ", ocenio je Batić i dodao da kao republički ministar mora da brani interese građana Srbije koji žele da žive kao sav normalan svet, što podrazumeva uključnje u svetske i evropske integrativne procese, kao i prihvatanje pravila međunarodne zajednice.

On je podsetio da od donošenja zakon, kao i efekata njegove primene, zavisi odluka Pariskog kluba poverilaca o reprogamimranju dugova SRJ, ishod donatorske konferencije, te sudbina i opstanak ne samo SRJ već i perspektive Republike Srbije.

"Posle oktobarskih promena počeli smo polako da stičemo kredibilitet i imidž, a ovakvim postupcima vraćeni smo unazad. Svaki izgubljeni dan predstavlja mesec unazad", rekao je Batić podsećajući da je 9. februara u kabinetu predsednika SRJ Vojisava Koštunice postignut sporazum između DOS-a i SNP-a o hitnom usvajanju zakona o saradnji sa Hagom.
 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
© 1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu