www.srbija-info.yu/vesti  
POLITIKA
KOSOVO I METOHIJA
EKONOMIJA
KULTURA
SPORT

Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

Bočidar Đelić, ministar finansija u Vladi Srbije: Mora se naći način za saradnju sa Hagom
19. jun 2001.



Beograd, 18. juna 2001. (Beta) - Ministar finansija Srbije Bočidar Đelić ocenio je danas da bi neizglasavanje zakona o saradnji da Haškim tribunalom u Saveznoj skupštini bilo "veoma loša poruka međunarodnoj zajednici" i dovelo u pitanje pregovore oko ogromnog spoljnog dug SR Jugoslavije.

To bi bila "poruka zemlje koja neće da ispoštuje obaveze koje je preuzela. Vreme je da više ne izigravamo nekog sumo rvača koji sa svojih 50 kila pokušava da obori one sa 250. Valjda smo dovoljno pametan narod da shvatimo da je takva politika pogubna", rekao je on novinarima u Skuštini Srbije.

Đelić je istakao da se mora naći način da SR Jugoslavija sarađuje sa UN. "Ne možemo sarađivati kada nam se sviđa - kada postanemo članovi Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Svetske banke i kada dođu krediti, a da ne sarađemo oko nekih stvari koje su gorke kao što je Haški tribunal", dodao je on.

Đelić je rekao da sa Haškim tribinalom treba sarađivati, ali je tom sudu zamerio da "nema iste aršine" prema svim nacijama na području bivše Jugoslavije i dodao da bi to trebalo da se ispravi.
 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
© 1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu