www.srbija-info.yu/vesti  
POLITIKA
KOSOVO I METOHIJA
EKONOMIJA
KULTURA
SPORT

Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

Žarko Korać, potpredsednik Vlade Srbije: Saradnja sa Haškim sudom moguća i bez zakona
19. jun 2001.



BEOGRAD, 18. juna (Tanjug) - Ukoliko Zakon o saradnji sa Haškim tribunalom ne bude usvojen u četvrtak u Saveznoj skupštini, postoje pravni načini saradnje sa tim sudom tamo gde postoji i politička dobra volja, izjavio je potpredsednik Vlade Srbije Žarko Korać novinarima u Skupštini Srbije.

"U proteklih nedelju dana deklarisali su se politički akteri na našoj sceni. Mnogi koji su se predstavljali kao demokrate pokazali su da to nisu. Oni koji su, navodno, za našu integraciju u međunarodnu zajednicu koriste patriotske fraze slične onima iz proteklih 10 godina", ocenio je Korać.

Pošto će biti direktan TV prenos sednice Veća građana, najšira politička javnost uveriće se kako tužno zvuče argumenti onih koji tvrde da su za povratak u međunarodnu zajednicu, a u stvari žele dalje ekonomsko propadanje naše zemlje, predočio je on.

Ova debata ujedno se odvija i u senci "otkopavanja leševa na sve strane u Srbiji" i građani će imati prilike da vide zbog čega se neki tako žestoko protive saradnji sa Haškim tribunalom i zašto se boje te saradnje, zaključio je Korać.
 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
© 1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu