www.srbija-info.yu/vesti  
POLITIKA
KOSOVO I METOHIJA
EKONOMIJA
KULTURA
SPORT

Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

Dr Zoran Đinđić, premijer Srbije: Odgovornost je na DOS-u
19. jun 2001.



Beograd, 17. juna 2001. (Beta) - Premijer Srbije Zoran Đinđić izjavio je danas da će, ako Savezna skupština na predstojećoj sednici ne usvoji zakon o saradnji sa Haškim tribunalom, DOS morati da preuzme odgovornost, jer "političari ne mogu da se skrivaju iza procedura", već moraju da rešavaju probleme.

Đinđić je to kazao u razgovoru sa novinarima po završetku susreta delegacije Vlade Srbije sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i ruskim zvaničnicima.

"Nisam gatara. Zaista ne znam", odgovorio je Đinđić na pitanje šta očekuje da će se dogoditi na predstojećoj sednici Saveznog parlamenta.

Na insistiranje novinara, Đinđić je kazao da su njegova očekivanja "pola-pola i da se ne bi kladio ni na jednu opciju", a na dodatno pitanje šta ako zakon o saradnji sa Haškim tribunalom ne bude usvojen, odgovorio je da je "onda odgovornost na DOS-u".

On je istakao da "ne mogu političari da se skrivaju iza procedura, političari moraju da rešavaju probleme". "Naš problem nastaje ako se ugrozi Pariski klub i taj aranžman. To je problem koji će opterećivati generacije. Mi moramo da preuzmemo odgovornost - ili da kažemo 'mi preuzimamo odgovornost, to će naredne generacije plaćati desetine milijardi maraka', ili da kažemo mi preuzimamo odgovornost da se to ne desi'", rekao je Đinđić.

"Nadamo se da će se to desiti kroz ovaj zakon, ali ako se ne desi, onda je odgovornost ponovo na nama i mi moramo da otvoreno kažemo narodu šta je alternativa i da se svako od nas izjasni za koju je stranu te alternative. Što se mene tiče, ja sam se izjasnio i reći ću vam u četvrtak", kazao je republički premijer.
 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
© 1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu