www.srbija-info.yu/vesti  
POLITIKA
KOSOVO I METOHIJA
EKONOMIJA
KULTURA
SPORT

Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

Dr Zoran Đinđić, premijer Srbije: Neusvajanje zakona prouzrokuje novu izolaciju SRJ
19. jun 2001.



Zlatibor, 16. juni 2001. godine - Neusvajanje Zakona o saradnji sa Haškim sudom prouzrokovalo bi novu izolaciju i ekonomsku blokadu SR Jugoslavije, izjavio je danas agenciji Beta predsednik Vlade Srbije i lider Demokratske stranke Zoran Đinđić.

Đinđić, koji je na Zlatiboru prisustvovao zasedanju Glavnog odbora DS, naglasio je važnost "doslednosti" u vođenju spoljnje politike SRJ u skladu sa njenim međunarodnim obavezama koje proističu iz članstva u Ujedinjenim nacijama. Protivljenje saradnji sa Haškim sudom, Đinđić je ocenio kao "čisto licemerje" koje, prema njegovim rečima, šteti kredibilitetu SRJ.

Premijer Srbije je naveo da u skorije vreme neće biti prevremenih saveznih izbora, jer oni, kako je kazao, nemaju smisla ukoliko na njima ne učestvuje i Demokratska partija socijalista Crne Gore.

On je dodao da je "umoran" od pregovora sa crnogorskim partijama koje bi trebalo da postignu dogovor o uslovima za održavanje saveznih izbora i DOS-u iznesu zajednički stav.

Prema njegovim rečima, članove Vlade Srbije očekuju "važniji i pametniji poslovi" od pregovora sa crnogorskim strankama.
 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
© 1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu