www.srbija-info.yu/vesti  
POLITIKA
KOSOVO I METOHIJA
EKONOMIJA
KULTURA
SPORT

Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

Nužno racionalno poslovanje u Narodnom pozorištu
05. jun 2001.

Problemi nacionalnog teatra
Problemi nacionalnog teatra
BEOGRAD, 4. juna - U Narodnom pozorištu u Beogradu danas je održan buran sastanak uprave, članova kolektiva i ministra kulture Srbije Branislava Lečića, povodom lošeg materijalnog stanja u nacionalnom teatru i nužnosti da ta kuća racionalizuje poslovanje u periodu tranzicije.

Ministar Lečić je najavio osnivanje Agencije za kulturni razvoj pri Vladi Srbije, koja će prikupljati fondove van budžeta, kao i da će za desetak dana biti održan sastanak sa upravom Narodnog pozorišta, radi preziciranja koliki je budžet tog teatra.

Izveštaj o radu od jesenas, kada su dobili mandat, podneli su predsednik Upravnog odbora Zoran Hristić i v.d. upravnika Ljubivoje Tadić.

Tadić je saopštio da je u ovoj sezoni ansambl Drame izveo 300 predstava, ansambl Opere 66, Baleta 54 i da je od početka godine na blagajni zarađeno više od sedam miliona dinara. Nismo išli u skupe projekte, autori su pristali na honorare na rate, ali su troškovi redovnog repertoara veći od sume koju dobijamo iz budžeta, naglasio je v.d.upravnika Tadić.

Ministar Lečić upozorio je da su nam želje veće od mogućnosti i da se mora prevazići model u kojem se samo traži novac iz budžeta.


 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
© 1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu