www.srbija-info.yu/vesti  
POLITIKA
KOSOVO I METOHIJA
EKONOMIJA
KULTURA
SPORT

Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

Uspotavljena kulturna saradnja sa Savetom Evrope
24. maj 2001.

Republički ministar kulture Branislav Lečić
Republički ministar kulture Branislav Lečić
Beograd, 23. maj (Tanjug) - Razgovori koji su vođeni između delegacije Saveta Evrope i republičkog ministra za kulturu Branislava Lečića i kulturnih poslenika u Beogradu i Aranđelovcu su uvod za trajnu saradnju Jugoslavije sa ovom važnom evropskom institucijom, rečeno je danas na konferenciji za novinare u republičkoj vladi.

Na poziv ministra u trodnevnoj poseti boravile su predsednik Komiteta za kulturnu saradnju Pirko Rainesalo i direktor Odeljenja za kulturnu politiku Saveta Evrope Vera Bolto.

Ministar Lečcih je rekao da se našse veze sa svetom na kulturnom planu intenzivno razvijaju što potvrđuje i poseta delegacije Saveta Evrope na tako visokom nivou.

Njihov dolazak je veoma važan za naše uključivanje u kulturna zbivanja u Evropi što će moći u potpunosti da se realizuje tek od 2002. godine. On je ukazao na potrebu usklađivanja sa evropskim standardima pre nego što zatražimo prijem u neke evropske projekte.

Lečić je preneo da je postignut načelan dogovor o saradnji na više nivoa u domenu edukacije kadrova, razmene iskustava, tehničkoj pomoći i pomoći kod kreiranja kulturne politike.
 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
© 1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu