www.srbija-info.yu/vesti  
POLITIKA
KOSOVO I METOHIJA
EKONOMIJA
KULTURA
SPORT

Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

Beč i austrijska kultura u Beogradu
20. april 2001.

Republički ministrar kulture Branislav Lečić
Republički ministrar kulture Branislav Lečić
Beograd, 19. april (Tanjug) - Ministar kulture Srbije Branislav Lečić otvorio je večeras "Bečke dane kulture u Beogradu", koja je je počela otvaranjem Austrijske biblioteke u jednoj od zgrada beogradskog Medicinskog fakulteta u Deligradskoj ulici.

Tokom te manifestacije, Beč i austrijska kultura će do 5. maja biti predstavljeni nizom kulturnih sadržaja.

Lečić je rekao da, posle velikih napora srpskog naroda da uđe u područje mira i demokratije, "sada imamo priliku da učestvujemo u jednom novom dobu kada Srbija zida ciglu po ciglu svoju demokratsku građevinu".

"Kultura nije ništa drugo nego razmena i kontakt sa drugim narodima i nacijama, a mi smo suviše dugo bili zatvoreni i zato svom narodu kao ministar kulture takvo vreme klaustrofobije nikada više ne želim", rekao je on.

Generalni sekretar Ministarstva inostranih poslova Austrije Albert Roan (Rohan) je rekao da je 5. oktobar prošle godine dobar dan za Srbiju i Evropu, jer je srpski narod na miroljubiv način okončao vladavinu Slobodana Miloševića.

Za "Bečke dane kulture u Beogradu", koji su zajednička inicijativa predstonica dveju zemalja, gosti su doneli na poklon 1.500 knjiga i opremili informacioni centar i biblioteku pri Beogradskom univerzitetu za koje je prostor dao Medicinski fakultet.
 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
© 1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu