www.srbija-info.yu/vesti  
POLITIKA
KOSOVO I METOHIJA
EKONOMIJA
KULTURA
SPORT

Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

"Plavi" mogu (i moraju) da pobede
29. mart 2001.



Bled, SLOVENIJA, 27. marta (Tanjug) - Sutrašnju kvalifikacionu utakmicu za Svetsko prvenstvo u fudbalu 2002, protiv Slovenije, jugoslovenski fudbaleri dočekuju sa optimizmom, iako se, posle neočekivanog "remija" protiv Švajcarske, pobeda nameće kao imperativ.

"Igraćemo sa protivnikom čiji je osnovni kvalitet upornost. Slovenci mnogo trče i veoma su disciplinovani. Najveći individualni kvalitet poseduju Zahović i Novak, koji su prošli srpsku školu fudbala", rekao je na današnjoj konferenciji za novinare selektor jugoslovenske reprezentacije Milovan Đorić.

Na poslednjem susretu sa novinarima pred sutrašnji duel Đorić je, uglavnom, ponavljao ranije ocene o slovenačkoj reprezentaciji.

"Ne smemo dozvoliti Slovencima da diktiraju igru, jer će to biti opasno po nas", dodao je Đorić, uz konstataciju da "plavi moraju izaći na širok front kako bi u duelima jedan na jedan rešili utakmicu".

Đorić je uveren da je Jugoslavija bolja 90, ako ne i svih 100 odsto od Slovenije.

"Svaki naš fudbaler je bolji od slovenačkog. Slovenci nisu individualno jači ni na jednom mestu u timu", kategoričan je Đorić.

Izmene koje je jugoslovenski selektor nagovestio trebalo bi našoj reprezentaciji da doprinesu boljoj igri na sredini terena. Ti aduti su Slaviša Jokanović i, najverovatnije, Mladen Krstajić.

"Ako bude loše vreme razmišljam i o trećoj izmeni. Još nisam odlučio ko će čuvati Zahovića - Duljaj ili Obradović. Obradović je najbolji jugoslovenski čuvar protivnika i veoma je brz. Duljaj, opet, ima druge kvalitete", ističe Đorić.

Đorić dodaje da dobro poznaje način rada Srećka Kataneca i da ga ovaj ne može iznenaditi. Jugoslovenski selektor je, čak, uveren da će pogoditi pun sastav slovenačke reprezentacije:

"Znam da se Katanec dvoumi ko će igrati levog beka - Gajser, koji je dobro čuvao Karpina na prošloj utakmici protiv Rusije ili ofanzivniji Tavčar. Katanec ima dilemu i kome će ukazati poverenje u špicu", rekao je Đorić.

Jugoslovenske novinare je interesovalo da li će naši reprezentativci tražiti svoju šansu u prekidima u zoni šuta. Kapiten "plavih" Siniša Mihajlović je rekao:

"Meni bi bilo drago da tako bude. U Laciju smo praktikovali tu varijantu da što češće izvodim slobodne udarce. Mislim, međutim, da naši strelci mogu dati gol i bez moje pomoći", procenio je Mihajlović.

Jugoslovenski tobdžija je rekao da će Slovenci, zbog njegovih slobodnih udaraca, izbegavati da igraju oštro pred svojim golom, što je šansa koju bi trebalo da iskoriste napadači Milošević i Kežman.

"Mi imamo i druge načine da dođemo do protivničkog gola. Slažem se sa selektorom Đorićem da srednji red mora da dođe bliže našim napadačima, jer ćemo tako igrati opasnije", smatra Mihajlović.

Na podsećanje da je protiv Slovenije na Evropskom prvenstvu u Belgiji prošle godine bio nervozan i da je zbog toga isključen, Mihajlović je odgovorio:

"Nisam bio nervozan zbog Udoviča ili bilo kog slovenačkog fudbalera. Mene su više iznervirali saigrači koji su igrali veoma slabo pa sam zbog toga onako i reagovao", rekao je Mihajlović.

Iako selektor Đorić nije hteo da izdiktira sastav tima, očekuje sa da "plavi" sutra nastupe u sledećem sastavu: Kocić - Lazetić, Mihajlović, Đukić, Krstajić - Jokanović, Jugović, Duljaj (Obradović), Dejan Stanković - Milošević, Kežman.

Susret između Slovenije i Jugoslavije igra se sutra od 20 sati i 15 minuta na stadionu pod Bežigradom, a sudiće ga Holanđanin Dik Jol.

*****

Slovenci preduzeli specijalne mere obezbeđenja

Ljubljana, 27. marta (Tanjug - Rojters) - Slovenačka policija odlučila je da za kvalifikacionu utakmicu za Svetsko prvenstvo 2002. godine protiv Jugoslavije, koja se igra sutra uveče, preduzme posebne mere obezbeđenja.

"To će biti veoma naporna noć. Odlučili smo da o redu na utakmici brinu specijalne policijske snage, dok će posebne patrole voditi računa o situaciji u samom gradu", rekao je načelnik ljubljanske policije Danijel Žibret.

On je naveo da će utakmici prisustvovati nekoliko stotina Jugoslovena i da će osnovni cilj policije biti da spreči njihove "bliske susrete" sa domaćim navijačima.

Ranije vesti


 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
© 1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu