www.srbija-info.yu/vesti  
POLITIKA
KOSOVO I METOHIJA
EKONOMIJA
KULTURA
SPORT

Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

ZANIMLJIVOSTI
26. mart 2001.



Fudbalske reprezentacije Slovenije i Jugoslavije do sada su odigrale samo jednu utakmicu, 13. juna prošle godine u belgijskom gradu Šarlroa, u okviru "C" grupe prvenstva Evrope.

Susret je završen nerešeno 3:3 (1:0).

*****

Na klupi reprezentacije Jugoslavije na toj utakmici sedeo je 69-godišnji Vujadin Boškov, a selektor Slovenije bio je bivši igrač Partizana Srećko Katanec. Boškov je tri godine bio trener Katanecu, dok je sadašnji slovenački selektor igrao u italijanskoj Sampdoriji.

Za vreme boravka u Đenovi, Katanec je tri godine živeo u kući sa porodicom nekadašnjeg selektora "plavih".

*****

Na predstojećoj utakmici Slovenija - Jugoslavija, u kvalifikacijama za učešcne na prvenstvu sveta, među kandidatima za sastav naše reprezentacije biće osmorica fudbalera koji su igrali protiv istog rivala prošle godine, na Evropskom šampionatu u Belgiji i Holandiji.

To su sledeći igrači: Slaviša Jokanović, Miroslav Đukić, Dejan Stanković, Vladimir Jugović, Siniša Mihajlović, Darko Kovačević, Mateja Kežman i Savo Milošević.

U Ljubljani, 28. marta, neće igrati šestorica sa utakmice u belgijskom gradu Šarlroa: Ivica Kralj, Ivan Dudić, Predrag Mijatović, Ljubinko Drulović, Albert Nađ i Dragan Stojković.

(Tanjug)


 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
© 1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu