www.srbija-info.yu/vesti  
POLITIKA
KOSOVO I METOHIJA
EKONOMIJA
KULTURA
SPORT

Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

JUGOSLAVIJA - Švajcarska 1:1 (0:0)
26. mart 2001.

Mihajlović - 1:0!
Mihajlović - 1:0!
Beograd, 24. marta (agencije) - U meču prve kvalifikacione grupe evropske zone za plasman na Svetsko prvenstvo 2002. u Južnoj Koreji i Japanu večeras su u Beogradu fudbalske reprezentacije Jugoslavije i Švajcarske igrale nerešeno - 1:1 (0:0).

Na stadionu Partizana, pred oko 35.000 gledalaca, po lepom vremenu i idealnim uslovima za igru, utakmicu je sudio Karl-Erik Nilson iz Švedske.

JUGOSLAVIJA: Kocić, Duljaj, Đorđević (Kovačević), Obradović, Đukić, Lazetić (Stefanović), Jugović, Kežman, Milošević, Stanković (Ivić), Mihajlović.

ŠVAJCARSKA: Paskolo, Zelveger, Kventin, Hencćoz, Miler, Vogel, Lombardo (Buhlman), Lonfat, Jakin, Furnijer, Šapuiza (Vega).

Strelci: Mihajlović u 69. minutu iz slobodnog udarca za domaće, a Šapuiza u 84.minutu za goste.

Žuti kartoni: Jugović (Jugoslavija), Hencćoz (Švajcarska).

Crveni karton: Enco Trosero (selektor Švajcarske) u 74.minutu.

I pored nadmoćnosti u većem delu prvog perioda utakmice, reprezentacija Jugoslavije nije uspela da ostvari rezultatsku prednost. Nekoliko puta napadači u plavim dresovima imali su povoljne prilike za gol, ali nijedan od veoma upotrebljivih centaršuteva iz slobodnih udaraca kapitena Siniše Mihajlovića nije iskorišćen.

Pred kraj prvog dela susreta moglo je čak da se dogodi da gosti povedu sa 1:0: u sjajnoj prilici bio je Lonfat, koji je iz neposredne blizine glavom šutirao pravo u golmana Kocića.

U drugom poluvremenu jugoslovenska reprezentacija igrala je ispod svojih mogućnosti. Švajcarska se znalački branila, odlično organizovala igru u odbrani protiv koje jugoslovenski reprezentativci nisu uspeli da pronađu ključ.


Milošević i Zelveger
u vazdušnom duelu

Doduše, "plavi" su u 69. minutu zahvaljujući velemajstorski izvedenom slobodnom udarcu Siniše Mihajlovića sa 25 metara poveli, ali su Švajcarci izjednačili. U 84. minutu, posle nesmotrenosti golmana Aleksandra Kocića i odbrane "plavih", Stefan Šapuiza je glavom zatresao mrežu domaćina.

Posle izjednačujućeg pogotka jugoslovenska reprezentacija je uspela da se donekle oporavi, pa je Savo Milošević u poslednjim trenucima susreta imao najpovoljniju priliku za postizanje gola ali je iz neposredne blizine pogodio golmana Paskola u nogu.

U jugoslovenskoj reprezentaciji bilo je više nezapaženih pojedinaca, pa će selektor "plavih" Milovan Đorić, koji je doživeo na svom debiju da mu publika skandira "Đoro odlazi", imati puno posla u naredne tri-četiri dana da sastavi novu ekipu za susret u Ljubljani 28. marta sa Slovencima.

*****

Đorić je zadovoljan

Beograd, 24. marta (Tanjug) - Posle večerašnjeg nerešenog rezultata u susretu fudbalskih reprezentacija Jugoslavije i Švajcarske (1:1), u kvalifikacijama za prvenstvo sveta 2002), u taboru "plavih" vladala je izvesna potištenost, ali je selektor domaćeg tima Milovan Đorić ipak bio zadovoljan:

"Od svog puta obnove i podmlađivanja reprezentacije neću odustati. Iza ovog rezultata, iako mislim da je bilo dosta grešaka, ja i dalje stojim i neću reč kritike uputiti mojim igračima. Očekuje nas brzo utakmica protiv Slovenije, tako da ćemo imati dovoljno vremena da ispravimo ono što smo propustili protiv Švajcarske", rekao je Đorić.

Selektor fudbalske reprezentacije Švajcarske Enco Trosero smatra da je njegova ekipa zasluženo osvojila jedan bod, dodajući da je tokom utakmice bio nervozan i da je zbog toga došlo do njegovog isključenja:

"Mislim da je kod vodećeg gola jugoslovenske reprezentacije prethodio bio faul nad jednim našim igračem. Zato sam i protestvovao kod sudije. Mislim da je rezultat dobar za nas i mi se sada okrećemo duelu protiv Luksemburga", rekao je Trosero.

Centarfor jugoslovenske reprezentacije Darko Kovačević je rekao:

"Švajcarska reprezentacije je došla u Beograd da se brani. Oni su u tome uspeli mada smo mi igrali ofanzivno, čak i sa tri špic-napadača.

Jedno od postavljenih pitanja bilo je: da li je jugoslovenskoj reprezentaciji nedostajao igrač tipa Dragana Stojkovića.

"Neću odustati od podmlađivanja reprezentacije, jer je to proces koji se ne može zaustaviti. Ko god da dođe na moje mesto nastaviće taj proces", izjavio je Đorić.

*****

Dosadašnji rezultati u grupi 1: Švajcarska - Rusija 0:1, Luksemburg - JUGOSLAVIJA 0:2, Farska Ostrva - Slovenija 2:2, Švajcarska - Farska Ostrva 5:1, Luksemburg - Slovenija 1:2, Rusija - Luksemburg 3:0, Slovenija - Švajcarska 2:2, JUGOSLAVIJA - Švajcarska 1:1, Rusija - Slovenija 1:1, Luksemburg - Farska Ostrva 0:2.

Tabela Prve grupe

         1. Rusija         3  2  1  0  5:1   7
         2. Slovenija      4  1  3  0  7:6   6
         3. Švajcarska     4  1  2  1  8:5   5
         4. Jugoslavija    2  1  1  0  3:1   4
         5. Farska Ostrva  3  1  1  1  5:7   4
         6. Luksemburg     4  0  0  4  1:9   0
Naredni mečevi (28. mart): Švajcarska - Luksemburg, Slovenija - Jugoslavija, Rusija - Farska Ostrva

Ranije vesti


 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
© 1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu