www.srbija-info.yu/vesti  
POLITIKA
KOSOVO I METOHIJA
EKONOMIJA
KULTURA
SPORT

Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

Đorić skriva karte
23. mart 2001.



Beograd, 23. marta (Tanjug) - Selektor fubalske reprezentacije Jugoslavije Milovan Đorić na današnjoj konferenciji za novinare nije želeo da izdiktira sastav tima koji će sutra u Beogradu igrati protiv Švajcarske, u kvalifikacijama za učešće na Svetskom prvenstvu.

"Zadržavam pravo da konačan tim objavim dva sata pre početka utakmice. Igrače ću, međutim, već danas obavestiti koja jedanaestorica će istrčati na teren stadiona Partizana", izjavio je Đorić.

Jugoslovenski selektor je naveo da su pripreme naše reprezentacije u Beogradu protekle u izvanrednoj atmosferi, i da je samo povreda Zorana Mirkovića pomalo poremetila plan rada.


Iznenadan poziv:
Mladen Krstajić

"Pošto je sigurno da Mirković ne može igrati protiv Švajcarske, pozvali smo Mladena Krstajića, prvotimca Verdera iz Bremena. Razmišljali smo i o dvojici mladih igrača, Marjanu Markoviću i Goranu Boškoviću iz Crvene Zvezde, ali nismo želeli da kvarimo atmosferu selektoru mlade ekipe Nikoli Rakojeviću", rekao je Đorić.

Osim Đorića, današnjoj konfrenciji za novinare prisustvovali su novi kapiten reprezentacije Siniša Mihajlović, Aleksandar Kocić, Milan Obradović i trener golmana Darko Bjelojević.

"Zadovoljan sam što sam posle dužeg vremena prvi put na pripreme došao u dobroj formi i nepovređen. Ukoliko pobedimo Švajcarsku, mnogo spremniji ćemo dočekati susret sa Slovenijom. A u slučaju da dobijemo oba meča, napravili bi veliki korak ka plasmanu na Svetsko prvenstvo", rekao je Mihajlović.

Novi kapiten "plavih" izjavio je da je počastvovan tom ulogom, ali da, kako je naveo, "za njom nije žudeo".

"Više bih voleo da su sa nama dva prethodna kapitena - Dragan Stojković i Predrag Mijatović. Kapiteni su mogli biti i Đukić, Jugović ili Jokanović. Pošto je to zapalo meni u deo radne obaveze, trudiću se da je obavim kako valja", istakao je Mihajlović.

Istaknuti reprezentativac, koji je za "plave" debitovao još pre raspada bivše Jugoslavije, dao je interesantnu izjavu, koja pomalo baca ružnu sliku na Đorićeve prethodnike.

"Proteklih pet dana radili smo nešto što nismo praktikovali još od vremana kada je selektor bio Ivica Osim. U radu reprezentacije se puno napredovalo i mislim da će taj kvalitet doneti dobar rezultat protiv Švajcarske", rekao je Mihajlović.

Na pitanje da detaljnije obrazloži novine u radu, Mihajlović je rekao:

"Kod Đorića smo na treningu primenjivali neke, na oko, fudbalske sitnice, ali su one, po meni, vrlo značajne za igru svake ekipe. Ranije toga nije bilo, što mi je smetalo, jer svi veliki klubovi u svetu tako rade. Sada svako zna svoju obavezu u svakom trenutku".

Kocić i Obradović su ponovili, kao što su to, uostalom, činili svi ostali igrači proteklih dana, da je atmosfera u ekipi sjajna i da priželjkuju osvajanje svih šest bodova iz dve utakmice.

"Pobedama nad Švajcarskom i Slovenijom već bi značajno odškrinuli vrata Svetskog prvenstva. Spremni smo za sutrašnju utakmicu i očekujem našu pobedu", kazao je golman Kocić.

Susret između Jugoslavije i Švajcarske igra se sutra na stadionu Partizana od 20,15 sati, a suđenje je povereno Šveđaninu Karlu Eriku Nilsonu.

Ranije vesti


 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
© 1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu