www.srbija-info.yu/vesti  
POLITIKA
KOSOVO I METOHIJA
EKONOMIJA
KULTURA
SPORT

Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

Đorić već zna prvih 11
22. mart 2001.



Beograd, 22. marta (Tanjug) - Fudbalska reprezentacija Jugoslavije obavlja završne pripreme za predstojeću utakmicu protiv Švajcarske, koja se 24. marta u Beogradu igra u okviru kvalifikacija za učešće na prvenstvu sveta.

Selektor "plavih" Milovan Đorić, sa saradnicima, zatvorio je za javnost poslednje treninge, jer uigrava važne linije tima. Ocenjuje se da Đorić ima "konture" sastava za meč sa Švajcarcima a, prema recima člana stručnog štaba Vladislava Bogićevića, neophodna je još "glazura" ekipe.

"Nemamo još mnogo dilema oko sastava tima. U toku dana, a najkasnije sutra, Đorić će otkloniti sve nedoumice oko konačne jedanaestorice. Nećemo mnogo žuriti sa konačnim sastavom, jer merimo svaku sitnicu", rekao je Bogićević na današnjoj konferenciji za novinare u hotelu Jugoslavija, gde se nalazi "baza" našeg nacionalnog tima.

Osim Bogićevića, u razgovoru s novinarima učestvovali su još Savo Milošević, Dejan Stefanović i Vladimir Ivić. Sva trojica reprezentativaca s optimizmom iščekuju predstojeće mečeve sa Švajcarskom i Slovenijom, 24. i 28. marta, izražavajući nadu da će iz tih susreta "plavi" osvojiti svih šest bodova.

"Za nas je veoma važna utakmica protiv Švajcarske, jer ćemo mnogo dobiti na samopouzdanju ukoliko pobedimo. U našoj štampi se, inače, dosta komentariše kakvu taktiku treba pripremiti za subotnju utakmicu. Priča da je opasno igrati sa tri "špica" ne može se uzeti ozbiljno, pošto većina dobrih ekipa u Evropi, baš tako "pravi" napad", rekao je Milošević.

Mnogo manje rečiti od prvog strelca jugoslovenske reprezentacije bili su Stefanović i Ivić. Njih dvojica su izjavila da spremno dočekuju obe utakmice, ali da od selektora zavisi da li će i koliko igrati.

"Mladi su spremni da uskoče u sastav. Dobro smo primljeni od starijih drugova. Nesporazum koji sam imao sa Đorićem igrajući za mladu reprezenaciju je zaboravljen, jer smo obojica profesionalci", rekao je mladi Ivić.

Kao odbrambeni igrač, Stefanović je dobro prostudirao igru švajcarskih napadača.

"Svakako da je njihov najopasniji napadač Fogel, član PSV Ajndhovena, ali ne znam da li će igrati jer je bio povređen. To je odličan fudbaler o kome moramo voditi računa", rekao je Stefanović.

Jedan od najiskusnijih jugoslovenskih reprezentativaca, Milošević, smatra da, ukoliko naša ekipa bude igrala kako može i zna, pobeda ne bi trebalo da dođe u pitanje.

"Svi prisutni igrači mogu da odgovore reprezentativnom zadatku. Ne volim kad u našoj štampi pročitam da postoje mladi i stari. Mi smo ovde na istom poslu i odgovorni smo profesionalci", istakao je Milošević.

Bogićević je vešto izbegavao odgovore na pitanja o taktici za susret sa Švajcarcima.

"Rano je govoriti o sastavu tima, jer nam je ostao još jedan važan trening. Postoji više sistema igre, koje mi možemo primeniti protiv Švajcarske. Ali, to će javnosti možda već sutra biti jasnije", kazao je Bogićević.

Na pitanje da li je siguran za mesto u timu, Milošević je odgovorio:

"Selektor Đorić traži od nas da u svaki duel uđemo potpuno spremni. U ovom trenutku nisam siguran da mogu to za sebe da kažem, mada ću do utakmice sa Švajcarskom sigurno biti oporavljen. Ako se ne budem osećao dovoljno spremnim, sam ću tražiti od selektora da budem na klupi".

Milošević je posebno ukazao na podatak da je naša reprezentacija, od kada je "razdružena" bivša Jugoslavija, izgubila samo jednu utakmicu u Beogradu, u prijateljskom susretu sa Rusijom.

"Taj podatak može doprineti da igramo sigurnije. Nadam se da ćemo ostvariti očekivani rezultat i uspešno nastaviti kvalifikaciono takmičenje za Svetsko prvenstvo", zaključio je Milošević.

Do završetka priprema jugoslovenska reprezentacija će održati još samo dva treninga. Čini se, ipak, da će selektor Đorić već posle večerašnjeg treninga razrešiti sve dileme i da će već sutra saopštiti sastav koji će igrati protiv Švajcarske.

*****



Mirković nespreman za Švajcarsku

Beograd, 22. marta (Tanjug) - Pouzdani "štoper" fudbalske reprezentacije Jugoslavije Zoran Mirković, koji sa uspehom igra u turskom Fenerbahčeu, neće moći da igra protiv Švajcarske.

Mirković je na pripreme reprezentacije došao s povredom desne prednje lože, i nije uspeo da se pravovremeno oporavi.

Prema rečima trenera reprezentacije Vladislava Bogićevića, Mirković ne može konkurisati za sastav ekipe, ali stručni štab "plavih" za sada neće pozivati ni jednog drugog igrača.

"Ako se ukaže potreba, selektor Đorić će u državni tim pozvati nekog od igrača iz inostranstva, ili će Mirkovićevo mesto zauzeti neko iz mlade reprezentacije", rekao je Bogićević.

Ranije vesti


 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
© 1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu