www.srbija-info.yu/vesti  
POLITIKA
KOSOVO I METOHIJA
EKONOMIJA
KULTURA
SPORT

Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

Svi reprezentativci doputovali u Beograd
20. mart 2001.



Beograd, 20. marta (Tanjug) - Prvotimci rimskog Lacija Siniša Mihajlović i Dejan Stanković poslednji su doputovali na pripreme reprezentacije Jugoslavije za predstojeću utakmicu protiv Švajcarske, u kvalifikacijama za učešće na prvenstvu sveta 2002. godine.

Oni su jutros trenirali smanjenim intenzitetom, jer su osećali umor posle dugog puta.

Prema rečima člana stručnog štaba "plavih" Rešada Kunovca, Mihajlović i Stanković su zdravi, ali su naši stručnjaci odlučili da ih odmore pred važan susret u subotu.

Osim Mihajlovića i Stankovića, "rekreativni trening" imali su još Savo Milošević i Zoran Mirković. Oni se žale na povredu mišića, ali njihove ozlede, prema oceni lekara, nisu zabrinjavajuće.

*****

Bogićević "špijun"

Član stručnog štaba fudbalske reprezentacije Jugoslavije Vladislav Bogićević biće specijalni posmatrač utakmice Rusija - Slovenija, koja se takođe igra u subotu. Saradnik selektora Milovana Đorića prisustvovaće potom i susretu između Rusije i Farskih Ostrva.

Stručni štab "plavih" će, tako, u kratkom vremenskom periodu moći da upozna dva naredna rivala naše reprezentacije.

Derbi susret prve kvalifikacione grupe za odlazak na Svetsko prvenstvo, između Jugoslavije i Rusije, odigraće se krajem aprila u Beogradu.

*****

Drulić uz asove



Mladi 24. godišnji napadač Crvene zvezde Goran Drulić veoma je zadovoljan što će po drugi put u karijeri imati priliku da igra za reprezentaciju Jugoslavije. On je jedan od četvorice napadača, koje je selektor Milovan Đorić pozvao pod državnu zastavu za susrete protiv Švajcarske i Slovenije.

"Veoma sam srećan što sam se našao među takvim asovima. Dobro sam primljen među starijim drugovima, a da li ću igrati, zavisi od selektora Đorića. Ako mi ukaže poverenje, ubeđen sam da se neću obrukati", rekao je Drulić.

*****

Jugović na prekretnici



Najtrofejniji jugoslovenski fudbaler, bivšsi član Crvene zvezde, 32-godišnji Vladimir Jugović, potvrdio je danas da je stranim medijima jednom prilikom izjavio da više neće igrati za reprezentaciju Jugoslavije.

"Tačno je da sam to rekao, jer sam računao da mom mestu u reprezentaciji Jugoslavije mogu da zaigraju mnogi kvalitetni fudbaleri. Nisam, međutim, izjavio da se neću odazvati eventualnom pozivu selektora. Zato sam i došao na pripreme", rekao je Jugović.

Sadašnji član milanskog Intera ocenio je da se trenutno oseća odlično, da je u dobroj formi i da je fizički sasvim spreman.

*****

Novi tandem Kežman i Drulić


Mateja Kežman

Mnogi jugoslovenski ljubitelji fudbala sa zadovoljstvom su primili najavu selektora Milovana Đorića da novi napadački tandem "plavih" čine Mateja Kežman i Goran Drulić. Njihovi rivali za prvu postavu reprezentacije su član torinskog Juventusa Darko Kovačević, koji ne igra u startnoj postavi svog kluba, i Savo Milošević, koji još nije obezbedio stalno mesto u prvoj ekipi Parme.

Kežman i Drulić su, međutim, standardni u ekipama PSV Ajndhovena i Crvene zvezde.

"U ekipi ima puno mladih igrača, kojima je neophodna podrška i strpljenje sportske javnosti. Nema dileme da ćemo, ukoliko zaigramo zajedno, sve učiniti da opravdamo ukazano poverenje. Najvažnije je da protiv Švajcarske i Slovenije postignemo dobre rezultate i najavimo plasman na Svetsko prvenstvo", zaključili su Kežman i Drulić.

Ranije vesti


 

[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
© 1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu