www.srbija-info.yu/vesti  
POLITIKA
KOSOVO I METOHIJA
EKONOMIJA
KULTURA
SPORT

Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

JUGOSLAVIJA - Brazil 31:23 (15:12)
24. januar 2001.



Nant, FRANCUSKA, 23. januar - Jugoslavija je danas u francuskom gradu Nantu pobedila Brazil sa 31:23 (15:12 ), u prvom kolu B grupe Svetskog prvenstva za rukometaše.

U dvorani "Bolije", pred oko 2.500 gledalaca, sudili su Al Janahe i Al Rašid iz Saudijske Arabije.

JUGOSLAVIJA: Puljezević, Đurković, Jovanović 2, Matić 2, Lapčević 6, Golić 4, Bojinović 1, Kapisoda, Milosavljević 5, Lisičić 3, Škrbić 8, Šterbik.

BRAZIL: Vaskonselos, Nunješ 2, Košta 1, Sezar, Nascimento 3, Bortolini 3, Baldasin, Sousa 1, Baros 8 (2), Masijero, Matos 5, Santoš.

Sedmerci: Jugoslavija 0, Brazil 4 (2).

Isključenja: Jugoslavija 2, Brazil 2 minuta.

Jugoslovenski rukometaši su pobedom startovali na prvenstvu sveta, ali prikazanom igrom u celini nisu oduševili. Protiv, objektivno, mnogo slabijeg protivnika ispoljeno je dosta grešaka i oscilacija u igri. Međutim, na kraju se, ipak, sve dobro završilo.

Ostvarena je ubedljiva pobeda sa osam golova razlike, pa su posle meča i igrači i selektor Branislav Pokrajac bili relativno zadovoljni startom na šampionatu.

U redovima naše reprezentacije posebno je "škripalo" početkom prvog i sredinom drugog poluvremena. Tada su "plavi" dozvolili hitrom i rasterećenom rivalu da se razmahne, pa su se Brazilci, posle pretežno individualnih akcija, "raspucali", i u pojedinim trenucima pomislili da mogu prirediti iznenađenje.

Međutim, kvalitetniji sastav naše ekipe je, ipak, pravovremeno "uzimao stvar u svoje ruke".

Efikasni Lapčević, Milosavljević, Škrbić i Golić obezbedili su na kraju ubedljiv i zaslužen uspeh.

"Kao i uvek na velikim takmičenjima, prva utakmica je svakoj ekipi teška. Sigurno je da smo pružili manje nego što možemo. Međutim, to je bilo dovoljno da osiguramo ubedljivu pobedu. Bitno je da smo uspešno startovali", izjavio je posle susreta kapiten Dragan Škrbić.

On je dodao da sutra protiv Alžiraca "takođe ništa drugo ne dolazi u obzir osim pobede".

Selektor Pokrajac nije se mnogo uzbuđivao zbog povremeno čestih grešaka svojih izabranika, smatrajući da je to normalno na početku takmičenja.

"Bili smo malo nervozni i to je doprinelo da povremeno 'padamo' u igri. Međutim, umeli smo da se konsolidujemo i to je najvažnije. Zadovoljan sam zalaganjem ekipe", rekao je on.

Pokrajac je ocenio da je duel s Brazilcima, praktično, bio i upoznavanje naših igrača "sa svim onim što nas je pratilo tokom priprema".

"Greške su sastavni deo igre. Moramo, međutim, nastojati da racionalno i pametno kontrolišemo situaciju na terenu i to smo večeras uspevali da izvedemo. Malo su nam smetale i nove lopte, nismo se još privikli, ali to svakako nije opravdanje za povremene padove u igri. U celini, ipak, nisam nezadovoljan startom na prvenstvu", zaključio je Pokrajac.

Nedeljko Jovanović je rekao da je nervoza u redovima našeg tima bila primetna.

"Brazilci su igrali, praktično, onoliko koliko smo im dozvolili. Povremeno smo dosta kiksirali, ali smo ušpevali da se vratimo u igru i na kraju, ipak, ubedljivo pobedimo. Idemo dalje, računam i sutra na pobedu", zaključio je Jovanović.

*****

B grupa - rezultati prvog kola: Argentina - Kuvajt 22:16 (14:9), Francuska - Alžir 23:13 (10:4), JUGOSLAVIJA - Brazil 31:23 (15:12)

B grupa - tabela posle prvog kola

1. Francuska    1 1 0 0 23:13  2
2. JUGOSLAVIJA  1 1 0 0 31:23  2
3. Argentina    1 1 0 0 22:16  2
4. Kuvajt       1 0 0 1 16:22  0
5. Brazil       1 0 0 1 23:31  0
6. Alžir        1 0 0 1 13:23  0

B grupa - drugo kolo (24. januar): Brazil- Argentina, Kuvajt - Francuska, Alžir - JUGOSLAVIJA


 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
© 1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu