www.srbija-info.yu/vesti  
POLITIKA
KOSOVO I METOHIJA
EKONOMIJA
KULTURA
SPORT

Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

SPORTSKI GLOBUS
19. decembar 2000.

Đorđe Tomić
Đorđe Tomić
Ekipa Selte našeg trenera Radomira Antića je u utakmici protiv Rasinga zabeležila i sedmu uzastopnu pobedu na svom terenu u ovogodišnjem španskom šampionatu. Jedini gol na utakmici delo je jugoslovenskog internacionalca Đorđa Tomića. Bivši vezista beogradskog Partizana je iskosa sa leve strane pokušao da lobuje golmana Sebaljosa, ovaj je uspeo da na samoj gol-liniji uhvati loptu, ali je prilikom pada zajedno sa njom ušao u gol.

Najuzbudljiviji meč odigran je u Vigu, gde je Majorka dva puta stizala prednost Selte - 2:2. Domaćinima nije pomogla ni odlična igra Gorana Đorovića koji je igrao standardno dobro u odbrani i bio strelac drugog gola za Seltu.

*********

Napadač PSV Ajndhovena Mateja Kežman je svoju odličnu golgetersku formu potvrdio i na gostovanju kod AZ-ea u Alkmaru, postigavši nova dva pogotka. Gosti su na kraju slavili sa ubedljivih 5:0.

Trenutno su na trećem i četvrtom mestu liste najboljih strelaca holandskog šampionata dva Jugoslovena. Napadač Utrehta Ivan Gluščević je treći sa 13 postignutih golova, dok mu je za petama Kežman sa golom manje.

*********


Darko Kovačević

Juventus je lakše nego što se očekivalo došao do tri boda na stadionu u Lećeu i posle 11. kola "Kalča" ostao u trci za šampionsku titulu. Aktuelni prvak je poveo sa 2:0, domaćini su uspeli da smanje u 70. minutu, ali se Darko Kovačević pobrinuo da ne dođe do preokreta. Jugoslovenski internacionalac je ušao u igru u 80. minutu, da bi samo šest minuta kasnije iz solo prodora rešio pitanje pobednika. U 89. minutu postavljen je konačan rezultat - Leće - Juventus 1:4.

*********


Nenad Jestrović

Napadač belgijskog Muskrona Nenad Jestrović je sa 15 postignutih golova i dalje najbolji strelac belgijskog šampionata. Bivši igrač obrenovačkog i pirotskog Radničkog, OFK Beograda, francuskih klubova, Lila, Bastije i Meca ozbiljno razmatra ponudu turskog šampiona Galatasaraja.

"Ako prihvatim ponudu turskog kluba, dobiću šansu da igram u Ligi šampiona. Izazov je za svakog igrača da se nadmeće sa najboljima u Evropi", izjavio je Jestrović.


 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
© 1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu