www.srbija-info.yu/vesti  
POLITIKA
KOSOVO I METOHIJA
EKONOMIJA
KULTURA
SPORT

Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

Jugoslovenski rukometaši sutra putuju u Sidnej
10. septembar 2000.



Beograd, 31. avgusta (Tanjug) - Muška rukometna reprezentacija Jugoslavije sutra putuje na Olimpijske igre u Sidnej s ciljem da na najznačajnijem sportskom takmičenju pruži maksimum u nastojanju da dokaže kvalitete i ostvari značajan rezultat, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare u beogradskom hotelu "M".

"Plavi" rukometaši su uvereni da ekipa, koju predvode savezni trener Veselin Vujović i njegov pomoćnik Veselin Vuković, ima znanje, kvalitet i volju da izbori plasman koji će garantovati jednu od medalja.

"Dobro smo se pripremali, vredno radeći da formiramo tim sposoban za velika dela. Igrači su stoički izdržali sve napore i u ekipi vlada sjajna atmosfera. Smatram da imamo velike šanse da podignemo rejting jugoslovenskog rukometa na još viši nivo", izjavio je Vujović.

On je dodao da za pobedničko postolje na Igrama konkuriše veći broj ekipa, ali i da je Jugoslavija u krugu onih koji važe za favorite, a to su, prema njegovim rečima, Švedska, Rusija, Francuska, Španija i Nemačka. Kao moguća prijatna iznenađenja Vujović je naveo reprezentacije Egipta i Slovenije.

Njegov pomoćnik Vuković, kapiten Dragan Škrbić, Igor Butulija i Dejan Parić, takođe optimistički iščekuju borbe na olimpijskom turniru.

"Već nas pomalo hvata pozitivna nervoza. Svesni smo da nas čeka težak posao, ali moji drugovi i ja imamo veliki motiv za dokazivanjem. Zbog sankcija smo propustili dve Olimpijade, i ovoga puta daćemo sve od sebe da potvrdimo kako je rukomet mnogo izgubio našim prinudnim izostancima sa velikih takmičenja", istakao je Škrbić.

Reprezentacija Jugoslavije odlazi u Sidnej sutra uveče sa beogradskog aerodroma i, po dolasku u olimpijsko selo, nastaviće sa radom do početka takmičenja, 16. septembra, kada se u 1. kolu A grupe sastaje sa Južnom Korejom.

Pored Jugoslavije i Južne Koreje, u A grupi su još Rusija, Nemačka, Egipat i Kuba. B grupu čine Švedska, Španija, Francuska, Australija, Slovenija i Tunis.

U međuvremenu, dogovorene su prijateljske utakmice sa selekcijama Tunisa, Francuske i Španije.

Članovi jugoslovenske rukometne ekspedicije na Olimpijadi u Sidneju su treneri Vujović i Vuković, lekar dr Milan Babić, fizioterapeut Vladimir Radulović, generalni sekretar RSJ Božidar Đurković, i igrači Dejan Perić, Arpad Šterbik (golmani), Petar Kapisoda, Vladan Matić, Aleksandar Knežević (leva krila), Žikica Milosavljević (desno krilo), Dragan Škrbić, Ratko Nikolić, Ratko Đurković (pivotmeni), Nenad Peruničić, Nedeljko Jovanović, Goran Đukanović, Nebojša Golić, Igor Butulija i Ivan Lapčević (bekovi).
 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
© 1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu