www.srbija-info.yu/vesti  
POLITIKA
KOSOVO I METOHIJA
EKONOMIJA
KULTURA
SPORT

Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

Luksemburg - JUGOSLAVIJA 0:2
04. septembar 2000.

Nikola Lazetić (Jugoslavija)
Nikola Lazetić (Jugoslavija)
LUKSEMBURG, 3. septembar (Tanjug) - U prvom kolu prve grupe evropske zone kvalifikacija za svetsko prvenstvo u fudbalu 2002. godine večeras je u Luksemburgu reprezentacija Jugoslavije savladala domaćina sa 2:0 (2:0).

Utakmica je odigrana na stadionu Žozi Bartel pred 3.305 gledalaca, a sudio je Sergej Šmolik iz Belorusije.

Golove su postigli: Miloševcih u 4. i Jokanović u 26. minutu.

Luksemburg: Bešić, Vanek, Šols, Funk, Štraser, Sajpen, De Vul, Holt (Peron), Šnajder, Alverti (Tis), Izaricki (Fus).

Jugoslavija: Cicović, Dudić (Sakić), Mirković, Jokanović, Bunjevčevcih, Đorđević, Stankovcih (Ilić), Mijatović (Kovačević), Milošević, Lazetić, Drulović.

Jugoslovenski tim startovao je pobedom u kvalifikacijama za svetsko prvenstvo, koje će se održati za dve godine u Južnoj Koreji i Japanu, ali učinkom na terenu u Luksemburgu nije ulio optimizam pred nastavak kvalifikacija. Samo povremeni nagoveštaji timske igre protiv autsajdera kakva je ekipa Luksemburga, upozoravaju da sa podmlađivanjem nacionalnog tima neće ići baš sve lako. Postaje već alarmantno da naš tim nema pravog naslednika za Dragana Stojkovića. Sa njim na terenu igra reprezentacije je znatno tečnija i produktivnija, nego kada njegovu ulogu preuzimaju drugi. Istina, vremenom će verovatno sve doći na svoje mesto samo je pitanje koliko će biti strpljenja u fudbalskom narodu.

Početak večerašnjeg meča obećavao je mnogo. Već u 4. minutu, na centar-šut Mijatovića, Milošević je sjajno reagovao i udarcem glavom loptu sproveo u mrežu. Na 2:0 povisio je u 26. minutu Jokanović, posle još jedne asistencije Mijatovića. Milošević je bio nepropisno zaustavljen na ivici šesnaesterca, a Mijatović je iz slobodnog udarca prosto pogodio u glavu Jokanovića. Golman Luksemburžana bio je nemoćan.

Malo ko je očekivao da će to biti i konačan rezultat utakmice, pogotovo da će Luksemburžani u nastavku biti ravnopravan rival i u nekoliko navrata ugroziti gol Cicovića. Sve se, nažalošt, obistinilo, iako su Miloševcih dva puta i Stanković jednom imali idealne prilike da "plavima" obezbede ubedljivu pobedu.

Posle svega viđenog ostaće zapisano da je Jugoslavija osvojila bodove što je možda u ovom trenutku i najvažnije. Sve ostalo pašće brzo u zaborav.

Prva grupa, prvo kolo - ostali rezultati

Švajcarska - Rusija 0:1 (0:0), Farska Ostrva - Slovenija 2:2 (0:1)

TABELA PRVE GRUPE POSLE 1. KOLA

 
Utakmice
Pobede
Remiji
Porazi
Gol-razlika
Bodovi
JUGOSLAVIJA
1
1
0
0
2:0
3
RUSIJA
1
1
0
0
1:0
3
SLOVENIJA
1
0
1
0
2:2
1
FARSKA OSTRVA
1
0
1
0
2:2
1
ŠVAJCARSKA
1
0
0
1
0:1
0
LUKSEMBURG
1
0
0
1
0:2
0

Naredni susreti

7. oktobar 2000: Luksemburg - Slovenija, JUGOSLAVIJA - Rusija i Švajcarska - Farska Ostrva.
 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
© 1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu