www.srbija-info.yu/vesti  
POLITIKA
KOSOVO I METOHIJA
EKONOMIJA
KULTURA
SPORT

Vodic kroz Kosovo i Metohiju

Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

Zahtev da se spreče monstruozni zločini nad decom
28. avgust 2000.



PRIŠTINA, 27. avgust - Centar za mir i toleranciju iz Prištine danas je, povodom nasilja u selu Skulanevo, na putu Lipljan - Kosovo Polje, kada su albanski ekstremisti usmrtili jedno i povredili četvoro dece, uputio pismo izvršnom direktoru UNICEF-a Karol Belami i Visokom komesaru UN za ljudska prava Meri Robinson, sa zahtevom da preduzmu hitne mere radi zaustavljanja zločina nad decom.

U pismu se upozorava da albanski teroristi ne štede ni decu da bi proterali sa Kosova i Metohije sve što je srpsko. Takva monstruoznost još nije zabeležena u svetu. Birajući svoje žrtve, danas su automobilom uleteli među decu koja su se igrala van puta.

Dugačak je spisak stravičnih zločina nad nevinima. Nedavno su u terorističkom napadu povredili desetoro mališana u Crkvenim Vodicama. Bombe su bacili i na decu, dok su se igrali u Starom Grackom.

"Da li opet treba Vas i svet", navodi se u pismu, "da podsećamo da su prošle godine spaljene dve šestomesečne bebe, da su albanski teroristi kidnapovali sa svojim dedom šestomesečnu unuku koja je kasnije nađena izmasakrirana, da su šetogodišnjoj devojcici odsekli ruku, da je dvanaestogodišnja Turkinja ubijena u centru Prizrena".

Mališani svakodnevno stradaju na Kosovu i Metohiji od albanskih terorista i nema tih reči koje mogu olakšati bol njihovih roditelja, ali makar osudite javno te strahotne zločine. Tražite da Kfor i UNMIK zaštite nevine i nedužne ili tražite da hitno napuste Kosovo i Metohiju, kaže se u pismu Centra za mir i toleranciju.


 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
© 1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu