www.srbija-info.yu/vesti  
POLITIKA
KOSOVO I METOHIJA
EKONOMIJA
KULTURA
SPORT

Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

16 kandidata za Sidnej
13. jul 2000.

Tandem za trijumfe: Željko Obradović i Dušan - Duda Ivković
Tandem za trijumfe: Željko Obradović i Dušan - Duda Ivković
Beograd, 12. jul (Tanjug) - Prvi trener košarkaške reprezentacije Jugoslavije Željko Obradović saopštio je danas spisak kandidata za Olimpijske igre u Sidneeju, koji su obavezni da dođu 16. jula u Beograd, kada zvanično počinju pripreme za najveću svetsku smotru sporta ove godine.

Na spisku Obradovića nalaze se: Marko Jarić, Dragan Lukovski, Igor Rakočević, Saša Obradović, Aleksandar Đorđević, Vlado Šćepanović, Predrag Danilović, Nikola Lončar, Dejan Bodiroga, Milan Gurović, Predrag Stojaković, Predrag Drobnjak, Dejan Milojević, Dejan Tomašević, Dragan Tarlać i Željko Rebrača.

Savezni selektor je Dušan Ivković, a prvi pomićnik Željku Obradoviću biće Darko Ruso. Dosadašnji prvi asistent Obradovića Miroslav Nikolić provešće izvesno vreme sa reprezentacijom na pripremama, ali je zbog ultimatuma svog kluba, Budućnosti iz Podgorice, bio primoran da otkaže prisustvo u nacionalnom timu do kraja.

"Nikolić mi se javio pre desetak dana i objasnio da mu njegov klub, zbog velikih ambicija u narednoj šampionatu i Evro ligi, ne dozvoljava dugotrajno odsustvo", istakao je Obradović.

"Slučaj Nikolić" inicirao je pitanje kako Obradović reguliše svoj status u klubovima gde radi, obzirom da je i on često odsutan zbog reprezentativnih obaveza:

"U svakom ugovoru naznačim da ću se odazvati pripremama nacionalnog tima. Do sada nisam imao problema, osim jednom. Bilo je to kada sam predvodio madridski Real. Na njihov ultimatum odgovorio sam da više nećemo sarađivati. I do sada sam uvek isticao da je za mene čast i zadovoljstvo raditi u reprezentaciji. Ne postoji klub koji će me sprečiti u tome", istakao je Obradović.

Savezni trener je dodao da spisak od 16 igrača može biti proširen samo u slučaju Vlada Divca.

"Vlade je odlučio da leto provede sa porodicom. Ponovo ćemo razgovarati sa njim, i ako se predomisli uključićemo ga u pripreme. Reč je o ekstra kvalitetnom igraču čije bi prisustvo bilo od neprocenjive koristi za tim", zaključio je Obradović.

Ističući da su šanse svih pozvanih jednake u startu, savezni trener je dodao da će spisak biti skraćen za dva imena uoči turnira u Hong Kongu, dok će 7. septembra, kada reprezentacija bude krenula za Australiju, biti saopštena imena još dvojice "prekobrojnih".


 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
© 1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu