www.srbija-info.yu/vesti  
POLITIKA
KOSOVO I METOHIJA
EKONOMIJA
KULTURA
SPORT

Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

Iz istorije jugoslovenskog fudbala


07. april 2000.

Ljubomir Radanović - 3:2!
Ljubomir Radanović - 3:2!
Neverovatni 90-ti minut

Devedeseti minut poslednje utakmice Četvrte grupe kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo 1984. godine u Francuskoj između domaćina Jugoslavije i Bugarske ostaće upamćen po neverovatnim obrtima sudbine, jer su u tom istom minutu čak tri selekcije bile na pragu plasmana na Prvenstvo, ali se na kraju samo jedna radovala.

Naime, u poslednji minut utakmice se ušlo rezultatom 2:2, koji je reprezentaciju Velsa vodio u Pariz. U poslednjem napadu bugarske reprezentacije čak trojica njenih igrača bila su potpuno sama pred jugoslovenskim golom, ali je golman Simović čudesnom odbranom sačuvao svoju mrežu. Da su Bugari postigli gol, oni bi išli na Evropsko prvenstvo.

Čitav Vels je već počeo da slavi odlazak u Pariz, jer je ostalo samo još nekoliko sekundi do kraja utakmice, kada je jednu zalutalu loptu u bugarski šesnaesterac Ljubomir Radanović glavom poslao u mrežu iza nemoćnog Mihajlova. Od gubitnika Jugoslavija je promovisana u jedinog pobednika - putnika na Evropsko prvenstvo.

To je bila utakmica, koja je zbog svoje dramatičnosti, naročito u poslednjim trenucima meča bukvalno iscrpela ne samo aktere susreta nego i sve one koji su utakmicu posmatrali.


Ranije: Gol sa preko 80 metara
 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
© 1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu