www.srbija-info.yu/vesti  
POLITIKA
KOSOVO I METOHIJA
EKONOMIJA
KULTURA
SPORT

Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

Godinu dana posle NATO zločina - probuđena savest čovečanstva
23. mart 2000.




Pre godinu dana, 24. marta, počeo je veliki javni zločin NATO-pakta nad narodima Savezne Republike Jugoslavije. Najveća vojna sila od postanka sveta napala je malu suverenu evropsku državu. U operaciji nazvanoj "Milosrdni anđeo" iz 1200 aviona izbacila je 23500 tona eksploziva, ubila 2500 ljudi, među njima 750 dece, ranila 10000, od kojih su 2500 najmlađi Jugosloveni.

Agresija i egzekucija nad civilnim stanovništvom licemerno su pravdani "zaštitom ugroženih ljudskih prava kosovskih Albanaca".



I sada, kao i pre godinu dana, jasno je da kosovskim Albancima ljudska prava nisu bila ugrožena, jasno je da nije bilo masovnih grobnica, jasno je da je NATO-pakt pogazio osnovne razloge postojanja Ujedinjenih nacija i Saveta bezbednosti, jasno je da je ubijanje bilo besmisleno. Katastrofalan učinak mirovnih snaga na Kosovu i Metohiji dodatno je učinio jasnim i evidentnim zaključak da su Organizacija ujedinjenih nacija i njeni organi postali puko sredstvo u ostvarivanju hegemonističkih težnji velikih sila, pre svega SAD.



Uprkos nezapamćenoj medijskoj satanizaciji svega srpskog i jugoslovenskog, mnogi svetski intelektualci, neostrašćeni političari i hrabri ljudi zdravog razuma shvatili su suštinu, pozadinu i posledice stravičnog zločina "Milosrdnog anđela". Oni su pred godišnjicu agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju, u analizama i sumiranjima, izrekli mnoge osude zločina i zločinaca, mnoge opore ocene i opomene.

Tekstovi koje ovde možete pročitati tek su mali deo probuđene savesti čovečanstva.



 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
© 1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu