www.srbija-info.yu/vesti  
POLITIKA
KOSOVO I METOHIJA
EKONOMIJA
KULTURA
SPORT

Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

Malkolm Frejzer: Uloga NATO u Jugoslaviji može da se uporedi sa španskom inkvizicijom i krstaškim ratovima
23. mart 2000.



Sidnej, 10. marta - Bivši australijski premijer i sadašnji predsednik međunarodne humanitarne organizacije Ker-Australija Malkolm Frejzer rekao je na jednom parlamentarnom skupu u Kanberi da je NATO "organizacija lažova", prenosi danas dnevnik "Herald san".

"Što sam više slušao zvaničnike NATO, sve sam više verovao da je spreman da laže o ovom ratu kao bilo ko drugi", rekao je Frejzer i ulogu NATO u Jugoslaviji uporedio sa španskom inkvizicijom i krstaškim ratovima koji su u ime hrišćanstva pobili milione ljudi.

U dosad najoštrijoj osudi uplitanja zapadnih saveznika u krizu na Balkanu, Frejzer je ocenio da je rat Zapada protiv Jugoslavije "ilegalan i nemoralan".

On se posebno obrušio na američkog predsednika Bila Klintona i britanskog premijera Tonija Blera naglašavajući da srpski narod obojicu s pravom smatra savremenim otelovljenjem Adolfa Hitlera, prenosi australijski dnevnik.

U nadahnutom i oštrom govoru on je optužio Amerikance da sarađuju sa teroristima iz tzv. OVK i da NATO nije imao legalni mandat da izvrši napade na SRJ.

"Amerikanci su hteli rat, to je bilo očito nakon što su Srbima u Rambujeu ponudili neprihvatljive uslove i time samo ubrzali stvar", istakao je Frejzer i dodao da je "deo plana bio da se Kosovo odvoji od Srbije što nijedan srpski lider ne bi prihvatio, jer Kosovo je Srbima važno isto kao Jerusalim Jevrejima".

Frejzer je na kraju rekao da rat nije ništa rešio i da sada pripadnici tzv. OVK zajedno sa organizovanim kriminalcima iz Albanije dominiraju Kosmetom.


 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
© 1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu