www.srbija-info.yu/vesti  
POLITIKA
KOSOVO I METOHIJA
EKONOMIJA
KULTURA
SPORT

Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

"Haarecu": NATO agresija slična Hitlerovom zločinu
23. mart 2000.



Tel Aviv, 24. februar - Način na koji je NATO prošle godine izvršio agresiju na Saveznu Republiku Jugoslaviji je veoma sličan zločinu Hitlerove politike u toj zemlji, piše istoričarka Anat Peri, u tekstu "Dajte da se čuje istina", objavljenom danas u uticajnom izraelskom listu "Haarecu".

Hitler je, uporedo sa osnivanjem ustaške NDH i predavanjem Kosmeta fašističkom albanskom režimu, tražio da se proteraju Srbi koji su se protivili nacistima. Nemačka i SAD su sada, kao Hitler onda, hrabrile otcepljenje Hrvatske i proterivanje srpskog stanovništva sa hrvatske teritorije, konstatuje Peri.

Sjedinjene Američke Države su naoružavale vojsku Albanije, hrabrile je da napada SRJ i preuzme kontrolu nad delovima Kosmeta, južne srpske pokrajine, i da napada srpske vojnike. Osim toga SAD su gajile albanske teroriste i mafiju, a albanske intelektualce sa Kosmeta optuživale za saradnju sa Srbima, podseća izraelska istoričarka.

Peri navodi da danas Ibrahim Rugova, vođa Albanaca sa Kosmeta, strahuje za svoj život, zbog terorista koje su podržavale SAD i omogućile im da vladaju. Ovi teroristi, pod američkim pokroviteljstvom, su ubice ne samo Srba, već i Albanaca, koji se protive nasilju. Pri tom se može uočiti velika sličnost između politike NATO -a i Hitlera, konstatuje Peri .

Interes NATO-a je da dođe do nasilja između malih naroda u Jugoslaviji kako bi opravdao svoju politiku potčinjavanja, konstatuje Peri, dodajući da svaki pošten čovek mora da prizna da je jedini put da se dođe do mira na Kosmetu dugotrajno pregovaranje između Srba i kosmetskih Albanaca, kao što je to jedini način da se postigne mir između Palestinaca i Izraelaca.

Agresijom NATO na SRJ nisu, kako su agresori tvrdili, zaštićeni životi Albanaca, već je napadnut i poslednji savezik Rusije u Evropi, a sa teritorije Kosmeta je, posle dolaska snaga Kfora i UNMIK-a, proterana većina srpskog stanovništva, preostale Srbe iz dana u dan ubijaju, a predstavnici Kfora i UNMIK-a nisu zainteresovani da se to izbegne, konstatuje Peri.


 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
© 1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu