www.srbija-info.yu/vesti  
POLITIKA
KOSOVO I METOHIJA
EKONOMIJA
KULTURA
SPORT

Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

"Junge velt": "Vesli Klark je masovni ubica"
23. mart 2000.



BON, 25. februara - Levičarski "Junge velt" iz Berlina danas oštro danas kritikuje pompeznu svečanost, koju je sinoć u glavnom gradu Nemačke, priredio Bundesver (nemačka vojska) u čast - kako kaže berlinski dnevnik - "masovnog ubice, generala Veslija Klarka". "Nemački ministar rata Rudolf Šarping nije mogao sebi dozvoliti da propusti priliku da u kasarni 'Julius Leber' pompezno - bubnjevima, trubama i bakljama - isprati čoveka koji je bio zadužen za planiranje i realizaciju prošlogodišnje agresije na Jugoslaviju - uključujući i bombardovanje mostova, bolnica i izbegličkih kolona", ističe u komentaru "Junge velt".

General Klark je sinoć bio gost Nemačke povodom odlaska (ranije nego što je bilo planirano) sa položaja glavnokomandujućeg snaga NATO-a u Evropi, tačnije 3. maja ove godine.

Pre vojne svečanosti, koju danas kritikuje "Junge velt", general Klark je razgovarao s nemačkim kancelarom Gerhardom Šrederom i glavnim inspektorom (odgovara položaju načelnika generalštaba) Bundesvera, generalom Hansom Petrom fon Kirhbahom.

"Cilj generala Klarka je s obzirom da se približava godišnjica agresije NATO-a na Jugoslaviju, da neostvarene ratne ciljeve Alijanse prekrije prašinom zaborava, a da trajan neuspeh Kfora na Kosmetu kamuflira, tražeći tobožnjeg krivca na drugoj strani", piše "Junge velt".

List ističe da teror i etničko čišćenje na Kosovu i Metohiji datiraju od dolaska jedinica Kfora u tu srpsku pokrajinu, što - kako kaže - "nije čudo, kad se zna da je NATO bio u službi separatističke, takozvane OVK kao njena ratna avijacija".

"Najnoviji Klarkovi planovi umarširanja i juriša, koji se odnose na severni deo Kosmeta, uklapaju se u albanski koncept etnički čistog Kosova. Pri tom je jasno da malo koga može zavarati Klarkova igra terminima, pošto on svoju antisrpsku intervenciju (u Kosovskoj Mitrovici) etiketira multietničkim floskulama", zaključuje "Junge velt".


 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
© 1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu