www.srbija-info.yu/vesti  
POLITIKA
KOSOVO I METOHIJA
EKONOMIJA
KULTURA
SPORT

Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

SPORTSKI GLOBUS
09. februar 2000.

Goran Đorović
Goran Đorović
Jugoslovenski fudbalski reprezentativac Goran Đorović, trenutno član španskog fudbalskog prvoligaša Selte iz Viga, kažnjen je sa tri miliona pezeta (17.700 dolara) i suspendovan je na neodređeno vreme, zbog toga što je odbio da igra levog beka u prvenstvenoj utakmici protiv Rajo Valjekana.

Đorovićevu situaciju dodatno su otežali španski mediji, konstatujući da je njegovo ponašanje plod već dogovorenog posla sa madridskim Realom.

U zvaničnom saopštenju Selte ističe se još da će klub naknadno odlučiti koliko dugo će jugoslovenski reprezentativac biti suspendovan.


Fudbaler rimskog Lacija i jugoslovenske fudbalske reprezentacije Siniša Mihajlović kažnjen je sa dve utakmice neigranja zbog udaranja Ferantea na utakmici 20. kola italijanskog prvenstva protiv Torina (pobeda Lacija 4:2).

Posle razgovora sa trenerom Eriksonom i vlasnikom kluba Kranjotijem, Mihajlović je izjavio:

"Svima se izvinjavam. I Laciju i navijačima i Feranteu. Reagovao sam impulsivno, ali i shvatio da sam napravio veliku grešku. Nadam se da se moje odsustvo sa terena neće osetiti".

Ekipa Lacija neće moći da računa na svog najboljeg igrača u veoma važnim mečevima protiv Parme i Milana.


U 19. kolu grčkog košarkaškog prvenstva ekipa Panatinaikosa iz Atine doživela je šokantan poraz (70:71) u svojoj hali od Marusija, ekipe iz donjeg dela tabele, čime je zaoštrena borba za šampiona Grčke, pošto lidersku poziciju na tabeli sada dele čak tri ekipe - Panatinaikos, Olimpijakos i AEK.


Željko Obradović

Evidentno je da je ekipa Panatinaikosa u krizi i da će trener Željko Obradović imati mnogo problema pred veoma važne susrete atinskog tima u prvenstvu i kupu Grčke i Evropskoj ligi.

Najefikasniji u timu Panatinaikosa bili su jugoslovenski košarkaši, Bodiroga sa 16 i Rebrača sa 13 poena.

Olimpijakos je pobedio poslednjeplasirani Sporting 79:53 i sa 15 pobeda i četiri poraza ostaje u trci za šampiona Grčke. Od Jugoslovena, u timu pobednika najefikasniji je bio Tomić sa 16 poena, Vukčević je postigao 10, a Tarlać 2 poena, uz šest skokova.


 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
© 1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu