www.srbija-info.yu/vesti  
POLITIKA
KOSOVO I METOHIJA
EKONOMIJA
KULTURA
SPORT

Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

Sportski globus
08. novembar 1999.

Radoslav Samardžić (desno) na utakmici protiv Rozenborga
Radoslav Samardžić (desno) na utakmici protiv Rozenborga
Završena je prva faza takmičenja u evropskoj Ligi fudbalskih šampiona. Pobedom nad norveškim Rozenborgom u poslednjem kolu, holandski Fejnord obezbedio je plasman u drugi krug Lige šampiona. Velike zasluge za ovaj uspeh ima i potencijalni jugoslovenski reprezentativac Radoslav Samardžić, koji je igrao od prvog minuta i sjajno asistirao Brazilcu Somaliji za gol vredan plasmana u dalje takmičenje.

Miroslav Đukić se vratio u prvi tim Valensije i uneo novu sigurnost u njene odbrambene redove. Odigrao je poslednje dve utakmice u Ligi šampiona u kojima su Španci ostvarili dve pobede i plasirali se među 16 najboljih u Evropi.

Grčki Olimpijakos je savladao portugalski Porto i, kao trećeplasirana ekipa u grupi, osigurao nastup u Kupu UEFA, najviše zahvaljujući igraču sredine terena Jugoslovenu Predragu Đorđeviću, koji je već duže vreme alfa i omega ekipe iz Pireja.

Italijanski Juventus je u revanš utakmici u Torinu odigrao nerešeno (1:1) sa ekipom jugoslovenskog trenera Ljupka Petrovića, Levskim iz Sofije, i ukupnim rezultatom 4:2 plasirao se u sledeće kolo Kupa UEFA. Jedini strelac za domaće bio je jugoslovenski reprezentativac Darko Kovačević kome je to bio sedmi gol u ovogodišnjem takmičenju. U istom takmičenju španska Selta uspešno je prebrodila prepreku zvanu Aris, savladavši grčkog predstavnika na svom terenu rezultatom 2:0 (prva utakmica 2:2), a strelac prvog pogotka bio je odbrambeni igrač Selte i jugoslovenske reprezentacije Goran Đorović. Ljubiša Tumbaković, trener grčkog AEK-a, za plasman u narednu rundu takmičenja Kupa UEFA najveću zahvalnost duguje Draganu Ćiriću, strelcu oba pogotka za Grke u dve utakmice protiv ekipe MTK iz Mađarske (1:2 u Budimpešti, 1:0 u Atini) i igraču kojeg je trenirao još u beogradskom Partizanu.


Odličan učinak protiv
Minesote: Vlade Divac

Sakramento je odlično startovao u 54. šampionatu američke NBA lige. "Kraljevi" su u prestonici Japana, Tokiju, pred 32.000 gledalaca pobedili Minesotu rezultatom 100:95. Legendarni centar jugoslovenske reprezentacije Vlade Divac zabeležio je odličan učinak: 13 poena (13-4 za dva poena, 6-5 slobodna bacanja), 10 skokova (četiri ofanzivna), tri asistencije, dve ukradene lopte i jednu blokadu, za 32 minuta. Drugi jugoslovenski reprezentativac u redovima Sakramenta, Predrag Stojaković, postigao je 11 poena, imao je dva skoka i jednu ukradenu loptu.

Pamesa jugoslovenskog trenera Mikija Vukovića još uvek je hit španskog košarkaškog prvenstva, jer je nanizala 11. uzastopnu pobedu i čvrsto drži lidersku poziciju na tabeli. Zajedno sa utakmicama u Saporta kupu, Pamesa ima fantastičnu seriju od 17 utakmica bez poraza.

Savo Milošević je sa dva pogotka protiv Alavesa, doneo pobedu Saragosi (2:1) i drugo mesto na tabeli šampionata Španije. Centarfor jugoslovenske reprezentacije doveo je domaćine u vođstvo u 3. minutu, a u 60. minutu 12. golom u prvenstvu obezbedio trijumf svojoj ekipi.


 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
© 1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu