www.srbija-info.yu/vesti  
POLITIKA
KOSOVO I METOHIJA
EKONOMIJA
KULTURA
SPORT

Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

SPORTSKI GLOBUS
29. oktobar 1999.

Deset golova u devet utakmica: Savo Milošević
Deset golova u devet utakmica: Savo Milošević
Jugoslovenski fudbalski reprezentativac Savo Milošević postigao je het-trik za Saragosu u 9. kolu španskog prvenstva protiv Santandera (pobeda Saragose 4:1) i trenutno je drugoplasiran na listi najboljih strelaca šampionata sa 10 golova iz devet susreta. Milošević je ušao i u klupsku istoriju Saragose, pošto je prvi igrač, koji je postigao gol na šestom uzastopnom meču.

Lacio je na prepunom Olimpijskom stadionu u Rimu savladao Leće rezultatom 4:2 i posle sedam kola i dalje čvrsto drži lidersku poziciju u italijanskom fudbalskom šampionatu. Ponovo su bili zapaženi jugoslovenski reprezentativci Siniša Mihajlović (asistent kod pogotka Pankara) , a pogotovo dvostruki strelac Dejan Stanković.


Ljubinko Drulović (desno, Porto)
na utakmici protiv Moldea

Zapažen nastup jugoslovenskih fudbalera i u 5. kolu Lige šampiona. Lacio je neprikosnoven tim u prvoj grupi i u Rimu je protiv Bajera iz Leverkuzena odigrao onoliko koliko mu je bilo potrebno za remi - 1:1. Siniša Mihajlović, koji je bio jedini strelac za Lacio u prvoj utakmici ova dva tima odigranoj u Leverkuzenu, ponovo je bio glavni akter kod pogotka Rimljana. Jugoslovenski internacionalac je u prvom minutu iz kornera poslao loptu u sam gol, pa Pavelu Nedvedu nije bilo teško da sa jednog metra potvrdi pogodak.

I portugalski šampion Porto je pobedom nad norveškim Moldeom (3:1) osigurao plasman u drugi krug takmičenja u Ligi šampiona, a pobedničku seriju golova otvorio je Deko u 36. sekundi posle odličnog prodora i centaršuta jugoslovenskog reprezentativca Ljubinka Drulovića.
 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
© 1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu