www.srbija-info.yu/vesti  
POLITIKA
KOSOVO I METOHIJA
EKONOMIJA
KULTURA
SPORT

Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

Sportski globus (16. februar 1999)
12. jun 1999.

Nikola Lončar (Huventud)
Nikola Lončar (Huventud)
Odlične igre jugoslovenskih internacionalaca obeležile su 24. kolo španskog košarkaškog prvenstva. Najzaslužniji za pobedu (92:79) Barselone u gostima protiv Gran Kanarije bili su Milan Gurović, koji je za 33 minuta postigao 25 poena i uhvatio dve lopte, i kapiten jugoslovenske košarkaške reprezentacije Aleksandar Đorđević, koji je sa 17 poena i šest asistencija dokazao da se vraća u staru formu. Nikola Lončar i Miroslav Berić su, takođe, dali veliki doprinos pobedama svojih ekipa. Lončar je za Huventud postigao 17 poena, a Berić je sa 9 poena, 2 uhvaćene lopte i tri asistencije bio jedan od zapaženijih aktera u redovima Taukeramike.

Najznačajniju pobedu u 21. kolu italijanskog košarkaškog prvenstva izborio je Beneton u susretu sa aktuelnim evropskim prvakom Kinderom. Ekipa trenera Željka Obradovića i jugoslovenskog reprezentativnog centra Željka Rebrače vodila je tokom susreta u Trevizu i sa 17 poena razlike, da bi tim iz Bolonje na kraju izborio častan poraz - Beneton - Kinder 84:80 (51:43). Rebrača je susret završio sa 13 poena i sedam uhvaćenih lopti. Uprkos odličnoj igri Saše Obradovića (23 poena) i vođstvu od 9 poena razlike na poluvremenu, Pompeja nije uspela da načini podvig i pobedi Timsistem.

Posle 21. kola fudbalskog prvenstva Italije došlo je do smene na vrhu tabele. Rimski Lacio, u kojem igraju jugoslovenski reprezentativci Siniša Mihajlović i Dejan Stanković, nije uspeo da u gostima pobedi Kaljari i tako postigne desetu uzastopnu pobedu, ali je nerešenim rezultatom (0:0) preuzeo vođstvo u italijanskom fudbalskom prvenstvu, prvi put posle 25 godina.


Uspešan debi: Vujadin Boškov

Najveće iznenađenje priredila je Peruđa, novi tim jugoslovenskog trenera Vujadina Boškova, koja je na svom terenu posle bolje igre savladala favorizovani Inter rezultatom 2:1. Gosti su, istina, igrali bez Ronalda, Zamorana i Roberta Bađa, ali to ni u kom slučaju ne umanjuje uspeh Peruđe. Uspešan debi Boškova na klupi italijanskog prvoligaša u potpunosti je preokrenuo raspoloženje navijača, koji su proteklih nedelja izražavali otvoreno nezadovoljstvo slabim rezultatima svoje ekipe.

- Pre utakmice mnogo je bilo negativnog na tribinama, a posle pobede sa 2:1, prve nad Interom u istoriji, zavladalo je oduševljenje. Naravno, ni meni ni igračima nije bilo lako, ali posle svega najvažnije je da se pobedilo. Za trenera je uvek vrlo važno da startuje pobednički - bili su prvi utisci Vujadina Boškova posle utakmice.


 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
© 1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu