www.srbija-info.yu/vesti  
POLITIKA
KOSOVO I METOHIJA
EKONOMIJA
KULTURA
SPORT

Vodic kroz Kosovo i Metohiju

Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova - žrtve albanskog terorizma u 1998.godini
19. februar 1999.

četvrti deo

Dejan Prelević, rođen 29.07.1974. godine u selu Kovrage, opština Istok. Završio je Srednju školu unutrašnjih poslova u Sremskoj Kamenici. U MUP-u Republike Srbije od 16.06.1994. godine. Neoženjen. Ubijen u terorističkom napadu izvršenom 6. jula ispaljivanjem mine iz ručnog bacača u selu Lođa, opština Peć.

Milorad Rajković, rođen 16.01.1957. godine u selu Brolić, opština Peć. U rezervnom sastavu MUP-a Republike Srbije od 1985. godine. Oženjen, sinovi Vesko, Veljko i Dušan. Ubijen u terorističkom napadu izvršenom 6. jula u selu Lođa, opština Peć.


Ranjeni

Božidar Damjanović i Zvonko Đorđević, policajci iz Sekretarijata unutrašnjih poslova u Prizrenu (OUP Orahovac), ranjeni su 24. januara u selu Maleševo kada su šiptarski separatisti automatskim oružjem izvršili napad na policijsku patrolu u službenom vozilu. Damjanović je teško ranjen, a Đordević lakše.

Milenko Kandić, policajac OUP Dečani lakše je povređen 19. februara. Pet maskiranih naoružanih teorista zaustavilo je automobil kojim je upravljao policajac Kandić. Teroristi su mu naredili da izađe iz vozila, zatim su ga fizički napali i naneli mu lakše telesne povrede.

Pavle Damjanović i Slaviša Matejić, teško su ranjeni 28. februara u terorističkim napadima izvršenim 28. februara na pripadnike policije u selu Likošane, opština Glogovac.

Željko Mrdalj, Živko Tomić, Predrag Fabijanić, Nenad Šare, Željko Pavasović, Nenad Vujosević, Stevo Bogojević i Miodrag Krtinić, teško su ranjeni u terorističkom napadu izvršenom 15. marta u mahali Jašari, u selu Donje Prekaze, opština Srbica.

Siniša Aranđel, policajac Policijskog odeljenja u Kijevu ranjen je 16. marta u terorističkom napadu koji su oko 20,20 sati izvršili šiptarski separatisti, automatskim oružjem i tromblonskim minama na pripadnike ovog Policijskog odeljenja.


Ranjeni policajac Petar Rajković
Rajko Rajković i Siniša Vidić su teško ranjeni, a Filip Raičević, Slobodan Jokić, Milan Jevtić, Miroslav Vulić i Vladica Radosavljević su lakše ranjeni u terorističkom napadu koji su šiptarski separatisti izvršili 24. marta oko 15,45 sati u selu Glođane. Teroristi su napali policajce iz policijskih stanica u Đakovici i Dečanima, automatskim oružjem i ručnim bombama.

Budimir Spasić, policajac rezervista Policijskog odeljenja Vranjevac, Sekretarijata u Prištini, lakše je povređen u napadu šiptarskih separatista izvršenom 13. aprila oko 23,25 sati na Odeljenje. Teroristi su izvršili napad aktiviranjem ručnih bombi.

Dragoš Tomović, policajac Sekretarijata u Kosovskoj Mitrovici, lakše je ranjen u terorističkom napadu izvršenom 14. aprila, oko 23,25 sati u selu Donje Stanovce, opština Vučitrn. Policajac je napadnut dok je išao na posao, a teroristi su upotrebili automatsko vatreno oružje.

Gligorije Milojević je teško, a Miroslav Miletić lakše ranjen u terorističkom napadu izvršenom 24. aprila. Šiptarski separatsiti su na putu Klina - Srbica, u selu Resnik, iz zasede, ručnim bacačima, puškomitraljezima i automatskim puškama napali policajce u službenim vozilima.

Predrag Đukić je teško ranjen u terorističkom napadu izvršenom 25. aprila, oko 18 sati u Kijevu. Šiptarski separatisti su uz upotrebu automatskog vatrenog oružja, napali policajce Policijskog odeljenja u Kijevu u službenom vozilu.

Slaviša Ivezić teško je ranjen u terorističkom napadu izvršenom 26. aprila oko 10,10 sati u selu Belance, opština Klina, na putu Priština - Peć. Šiptarski separatisti su napali iz zasede policijsko vozilo, puškomitraljezima, automatskim oružjem i ručnim bombama.

Srđan Ilić i Bojan Nikolić teško su ranjeni u terorističkom napadu izvršenom 27. aprila oko 00,30 sati, u mestu Pirane kod Prizrena, na putu Prizren-Đakovica . Saobraćajni policajci Nikolić i Ilić su vršili redovnu kontrolu vozila. Šiptarski teroristi su ih napali ručnim bacačima, bombama i automatskim vatrenim oružjem iz vozila "BMNj" - švajcarske, "lada" prizrenske i teretnog vozila "mercedes - furgon" - podgoričke registracije.

Dobrivoje Krstić lakše je ranjen u terorističkom napadu 1. maja oko 03,30 sati, u blizini sela Turičivac, opština Srbica. Teroristi su snajperskim oružjem napali pripadnike MUP-a Republike Srbije, koji su se nalazili u službenim vozilima.

Dejan Vučic, Ivica Jovanović, Dejan Stevanović, Đuro Stanojčić i Iso Agović teško su ranjeni u terorističkom napadu izvršenom 3. maja oko 10,15 sati, u selu Ponoševac, opština Đakovica. Teroristi su automatskim oružjem napali saobraćajnu patrolu Policijskog odeljenja Ponoševac.

Jovica Jović je teško ranjen u terorističkom napadu izvršenom 6. maja oko 00,50 sati na autobuskoj stanici u Kosovskoj Mitrovici. Teroristi su napali automatskim oružjem policijsku patrolu.

Goran Kondić je teško ranjen, a Slaviša Pumpalović lakše u terorističkom napadu izvršenom automatskim oružjem 7. maja oko 18,50 sati na istureno Policijsko odeljenje Lauša, opština Srbica.

Cedomir Božović lakše je ranjen u terorističkom napadu izvršenom 8. maja, oko 11,00 sati u selu Smonica, opština Đakovica. Teroristi su napali automatskim vatrenim oružjem pripadnike Ministarstva koji su se nalazili u službenom vozilu.

Zoran Cmiljanić, Srećko Filipović i Srđan Marković teško su ranjeni u terorističkom napadu izvršenom 8. maja, oko 15,00 sati, na putu Priština - Peć, kod sela Belance, opština Klina na pripadnike Ministarstva koji su se nalazili u službenom bozilu. Napad je izvršen ručnim bacačima, automatskim puškama i aktiviranjem ručnih bombi.

Svetislav Petrović teško je ranjen u terorističkom napadu izvršenom 12. maja, oko 03,45 sati, u Ljubotenskoj ulici u Prištini. Napad je izvršen automatskim vatrenim oružjem i aktiviranjem ručnih bombi.

Milivoje Zakić, Saško Đuričić i Radoš Šoškić teško su ranjeni u terorističkom napadu izvršenom 12. maja, oko 11,10 sati, na putu Ratkovac - Bratotin, opština Orahovac. Napad je izvršen iz zasede, automatskim vatrenim oružjem, na pripadnike Ministarstva koji su se nalazili u službenim vozilima.

Ranko Nedeljković teško je ranjen u terorističkom napadu izvršenom 13. maja, oko 09,00 sati, kod sela Volujak, opština Klina. Teroristi su na putu Klina - Đakovica napali iz pešadijskog naoružanja pripadnike Ministarstva koji su se nalazili u službenom vozilu.

Zoran Dabizljević, Želimir Jakovljević i Vekoslav Popović teško su ranjeni u terorističkom napadu izvršenom 14. maja, oko 8,25 - 18,00 sati, kod sela Zrže i Gedža, opština Orahovac. napad je izvršen na pripadnike OUP Orahovica, automatskim oružjem, ručnim bacačima i snajperima.

Predrag Ristić teško je ranjen u terorističkom napadu izvršenom 17. maja, oko 10,00 sati, na policijsku patrolu koja se koja se službenim vozilom kretala magistralnim putem Peć - Priština. Napad je izvršen otvaranjem vatre iz automatskog oružja i ručnim bombama.

Slavoljub Andrejević i Slađan Cubović su teško, a Mladen Tanasijević, Predrag Raković, Mladen Kujović, Dragoljub Đorđević i Vladan Perić lakše ranjeni u terorističkom napadu izvršenom 23. maja, u 15,00 sati, na magistralnom putu Đakovica - Peć, kod sela Prilep, Drenovac i Rastavica, opština Dečani. Šiptarski separatisti su automatskim oružjem, snajperima, puškomitraljezima i ručnim bacačima napali kolonu službenih vozila Sekretarijata u Đakovici.

Momčilo Antić i Dimitrije Radović, pripadnici rezervnog sastava policije, teško su ranjeni u terorističkom napadu izvršenom 25. maja, oko 06,45 sati, u selu Ljubenic, opština Peć. Teroristi su automatskim oružjem izvršili napad na putničko vozilo u kome su bili pripadnici rezervnog sastava.

Miladin Novaković teško je ranjen u terorističkom napadu izvršenom 25. maja, oko 08,15 sati, u selu Rastovica, opština Dečani, na putu Đakovica -Peć. Teroristi su iz automatskog oružja i ručnih bacača napali putničko vozilo kojim je upravljao policajac Novaković.

Radojica Janković, teško je ranjen 29. maja, oko 05,00 sati, u terorističkom napadu izvršenom automatskim vatrenim oružjem na Policijsko odeljenje Celopek Sekretarijata u Peći.

Dražen Nastić(1970), teško je ranjen 29. maja, oko 15,00 sati u blizini sela Junik, opština Dečani.Šiptarski teroristi su iz automatskog vatrenog oružja otvorili vatru na pripadnike policije koji su vršili obezbeđenje izbegličkog naselja Junik.

Slavko Tomašević (1962), teško je ranjen u grudi u terorističkom napadu izvršenom 30. maja oko 18,45 sati u centru Dečana, u ulici Cara Dušana. Šiptarski teroristi su napali policijski punkt i tom prilikom je iz snajperske puške pogođen policajac Tomašević.

Zoran Andrejević, teško je ranjen u terorističkom napadu izvršenom iz automatskog snajperskog oružja na pripadnike policije, 1. juna u 17,00 sati, u selu Prilep, opština Dečani.

Branislav Marjanović (1965), teško je ranjen 8. juna, oko 13 sati, u terorističkom napadu izvršenom automatskim i drugim naoružanjem na srpska sela Banje, opština Srbica i Suvo Grlo, koje se nalazi na području opština Srbica i Istok.

Dalibor Bogićević (1973), teško je ranjen u terorističkom napadu izvršenom 11. juna, oko 20,30 sati, kod sela Plemetina, opština Obilić, u blizini termoelektrane "Kosovo B". Teroristi su, automatskim vatrenim oružjem i aktiviranjem ručnih bombi, izvršili napad na policajce koji su se nalazili u službenom vozilu.

Boban Veljković (1969), teško je ranjen u terorističkom napadu izvršenom snajperskim oružjem, 12. juna u 10,00 sati, u rejonu sela Prilep, opština Dečani. Napad je ponovljen oko 12,00 sati, kada je teško ranjen policajac Dušan Kovačević.

Nebojša Vukojčić (1969) je teško, a Dimitrije Rašović (1964) je lakše ranjen u terorističkom napadu izvršenom 14. juna, oko 02,45 sati, na putu Priština Đakovica u selu Rakovina, opština Đakovica. Napad je izvršen iz pravca sela Kraljana, Rakovine i Kramovika, ručnim bacačima, minobacačima, puškomitraljezima i automatskim i snajperskim oružjem, na pripadnike policije koji su obavljali zadatke na bezbednosnom punktu u selu Rakovina.

Nenad Milanović teško je ranjen u terorističkom napadu izvršenom 14.juna, oko 15,40 sati, na putu Štimlje - Suva Reka, u selu Crnaljevo, opština Štimlje. Napad je izvršen automatskim vatrenim oružjem na pripadnike policije koji su bili u službenim vozilima.

Miloje Petrović (1962), Slavko Ašanin (1973) i Tatjana Milatović (1966), lakše su ranjeni u terorističkom napadu izvršenom 14. juna, oko 18,50 sati, u selu Ljubuša, opština Dečani. Teroristi su izvršili napad automatskim vatrenim oružjem na putničko vozilo kojim su se, na redovnu smenu, prevozili policajci OUP Dečani.


NASTAVAK SPISKA:

 

[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
© 1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu